Hallandsposten

Halmstad BTK vägde för lätt i toppmötet: ”Lär oss”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Halmstad ligger fortfarand­e en bit efter obesegrade serieledar­en Eslöv och förlorade toppmatche­n i Arenan med klara siffror i Pingisliga­n i helgen. Men tränaren Sebastian Lundahl tror ändå att hans lag ska kunna mäta sig med skånskorna när det blir spel om medaljer i vår. Snart kommer nämligen förstärkni­ngen. Halmstad Juno 5 1

HBTK fick en bra värdemätar­e mot Eslöv i söndags efter att ganska enkelt ha avfärdat Juno i lördagens sammandrag på hemmaplan.

Skånskorna kom till spel med stjärnan Li Fen och det gjorde inte saken lättare för Halmstad som snabbt hamnade i underläge med 1–3, där enda segern kom när nya bulgariska­n Maria Yovkova slog Rebecca Tveit Muskantor i en fyrsetare (11–8, 11–9, 4–11, 11–6).

Erika Front hade sedan möjlighet att reducera till 2–4 och ge HBTK lite hopp mot Tveit Muskantor, men en frustrerad HBTK:ARE slog bort lite för mycket och förlorade efter skiljeset (11–9, 9–11, 10–12, 11–9, 7–11).

– Vi lär oss och tjejerna står där och pratar redan nu hur vi ska förbättra oss, men det är många månader tills vi möts igen. Maria är ny i laget och känner sig mer trygg den här gången, blir bättre kompis med de andra i laget. Planen är att vi spelar ihop oss inför slutspelet – och sedan vinner vi det där jädra slutspelet, ler Sebastian Lundahl.

Redan i somras blev det klart att HBTK förstärker med indiska juniorstjä­rnan Yashaswini Ghorpade och går allt som det ska dyker hon snart upp för att spela i klubben under andra halvan av säsongen.

– Det indiska förbundet ville inte släppa henne förrän efter JVM som just nu pågår i Tunisien, men vi hoppas att hon snart ska vara här. Yashaswini behöver spela fyra matcher för oss i Pingisliga­n för att få vara med i slutspelet, konstatera­r Lundahl.

Förlusten gör att HBTK är kvar på tredje plats i tabellen.

– 1–5 här idag tycker jag absolut inte att det ska bli. Det ska egentligen vara jämnare, men jag tror att vi är smarta nog att hitta ett bra sätt att träna på inför våren.

I matchen mot Juno slapp HBTK att möta Avesta-lagets rutinerade ukrainska Anya Gaponova, 37, som inte var med den här gången, och det gjorde resan mot säsongen andra trepoängar­e lite lättare.

– Det är stor skillnad att möta dem med eller utan henne , men det var jättebra att det blev 5–1 ändå.

"Planen är att vi spelar ihop oss inför slutspelet – och sedan vinner vi det där jädra slutspelet.

Sebastian Lundahl Tränare i HBTK

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Halmstads nyförvärv Maria Maria Yovkova var den enda som lyckades vinna en match i storförlus­ten mot Eslöv.
BILD: ROGER LARSSON Halmstads nyförvärv Maria Maria Yovkova var den enda som lyckades vinna en match i storförlus­ten mot Eslöv.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden