Hallandsposten

Målsprutan på väg hem till Astrio: ”Lutar åt det”

”Halmstad södra”, Ängelholm FF, har ekonomiska problem. Det kan gynna BK Astrio, som är på väg att få tillbaka målfarlige Emil Håkansson, 25, från den skånska Ettan-klubben. – Det lutar åt det, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Ängelholm har på senare år lockat till sig en rad spelare med Halmstadko­ppling. Men klubben dras med en prekär ekonomi och gör nu ”ett omtag” och sänker budget och ambitionsn­ivå inför 2023, skriver Helsingbor­gs Dagblad.

Emil Håkansson – som gick till Ängelholm på ett ettårskont­rakt inför årets säsong – berättar för HP om en udda final på spelåret.

– Det var ett ganska speciellt avslut. Normalt sett brukar det, oavsett om man väljer att stanna i en klubb eller inte, ske någon form av förhandlin­g där man kommer överens om någonting, säger han.

– Men här fanns ingenting, inga förhandlin­gar alls. Utan vi fick mer eller mindre ta våra grejer efter sista träningen, tömma skåpen och åka hem. Vi visste inte någonting och Roar (Hansen, tränaren) visste egentligen inte någonting heller.

Emil Håkansson deltog i 21 av Ängelholms 30 matcher i Ettan södra i år och gjorde fyra mål.

Men nu tyder mycket på att han återvänder till Astrio – som kvalade till Ettan i höstas – där han både 2020 och 2021 var lagets näst bästa målskytt.

– Det lutar åt det. Ingenting är officiellt och helt klart ännu, men jag har varit där och tränat och snackat med dem. Man har spelat där innan, man känner många, det är en rolig fotboll och man trivs med de som är där, säger han.

En annan viktig faktor, förklarar han, är att slippa pendla mellan Halmstad och Ängelholm.

Astrios tränare Peter Lindau ser gärna Håkansson i sin trupp igen.

– Emil gjorde det jättebra när han var här sist. Det är en trevlig kille och omtyckt av alla, säger Lindau.

Astrio bekräftar att klubben även har haft mittfältar­en Henrik Johansson och backen (och Hbk-lånet) Isac Larsson från Ängelholm på provspel, liksom backen Adrian Hallsö och yttern Axel Ekström från Halmia samt mittfältar­en Samuel Svensson, backen Filip Eriksson och målvakten Zackarias Nilsson från HBK:S ungdomsled.

Hur många nyförvärv det till slut blir är oklart. Tränare Lindau vill av hävd ha en ganska smal trupp för att kunna erbjuda så bra och effektiv träning som möjligt. En annan del i ekvationen är hur det blir med anfallarna Remo Gotfredsen och Lucas Lindau, som båda har provtränat med elitklubba­r.

Vad gäller Gotfredsen­s och Lucas Lindaus framtid verkar det inte finnas något nytt att rapportera.

– Det är ingen som har lämnat i alla fall, som Peter Lindau uttrycker det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden