Hallandsposten

Herrallsve­nskan Kris i Drotts rival – spelarna kräver att flera i styrelsen går

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Spelarna i HK Varberg har gått samman och krävt att medlemmar i klubbens styrelse avgår. Något som styrelseme­dlemmarna enligt uppgift ska ha vägrat att gå med på. – Avgår bara dessa tre från styrelsen så kan vi rädda klubben, säger Jacob Friberg.

HK Varberg behöver få in 1,5 miljoner kronor för att spela klart säsongen. Styrelsen har därför sagt att spelarna i A-truppen måste halvera sina löner och är fria att prata med andra klubbar.

Nu tar den ekonomiska krisen i HK Varberg en ny vändning då spelarna gått ihop och krävt flertalet styrelseme­dlemmars avgång.

– Det sitter tre personer i styrelsen som har som mål att döda elitverksa­mheten i HK Varberg. De tror att det är rätt väg att gå för att främja ungdomshan­dbollen. Jag håller inte med om det och det finns många som håller med mig på den biten. Sponsorer och annat som håller oss om ryggen, säger Jacob Friberg.

Han fortsätter:

– Skulle bara de här tre personerna avgå som vi har begärt, vilket de vägrar, så finns det stöd bakom

BILD: DICK GILLBERG

klubben som hade räddat klubben. Jag tycker inte att det är snyggt att vi spelare ska gå ner 50 procent i lön. Det är en väldigt stor del. Avgår bara dessa tre från styrelsen kan vi rädda klubben.

Nyckelspel­aren menar att klubben hade en annan möjlighet att rädda ekonomin men att styrelseme­dlemmarna valde att inte göra det.

– Det fanns en plan för detta som kunde genomförts redan för två månader sedan. De valde att inte göra det och vill nu bara att vi spelare ska gå ned i lön. De har gått ut med att de ska genomföra detta senare, vilket jag inte tror på. Utan de vill bara att vi går ned i lön för att döda elitverksa­mheten.

– Vill de rädda klubben tycker jag att de kan börja med att kliva av. Sen kan vi som vill vara kvar och kämpa för klubben göra det och rädda den. Vi ställer upp på jättemånga saker, även ideellt. Friberg fortsätter:

– Vi krigar för ungdomarna, är med på jättemånga events och spelar handboll för att vara förebilder. Vi tycker helt enkelt inte samma sak som de här personerna. Enligt mig är det jäkligt enkelt: avgå.

 ?? ?? Jacob Friberg och de andra spelarna i HK Varberg tar strid mot styrelsen.
Jacob Friberg och de andra spelarna i HK Varberg tar strid mot styrelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden