Hallandsposten

Pingisliga­n herrar HBTK slog ettan – som ”väntat”

Obesegrade suveräna serieledar­en Söderhamns UIF mot ett hackande mästarlag, Halmstad BTK – det kunde väl bara sluta på ett sätt? Jovisst, med klar Hbtk-seger mot ett mycket reservbeto­nat hemmalag …

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Vi går in och vinner utan att krångla till det, precis som vi skulle göra, konstatera­r tränaren Fredrik ”Figge” Håkansson.

Anders Eriksson och Anton Hjort sjuka och veteranen Per Sandström avstängd(!) tvingade Söderhamn att ställa upp med den skadedrabb­ade Casper Strindberg och den blott 17-årige Simon Lundqvist.

Då hjälpte det inte att laget har Pingisliga­ns kung för närvarande, Viktor Brodd som tog sin elfte och tolfte raka seger.

För den sistnämnda fick han dock plocka fram sitt allra bästa spel mot Borgar Haug i kvällens i särklass bästa match.

Men trots två räddade matchbolla­r vid 10–12, 6–11, 8–10 till 12–10 och ytterligar­e tre vid 7–10 i fjärde set till 13–11 orkade sedan Haug inte i skiljeset, 3–11.

– Borgar gör det riktigt bra och det är sådana tuffa matcher som han behöver. När han vände i tredje set sa vi att han skulle spela kortare och inte söka sig in i backhanddu­ellerna där Brodd är närmast omöjlig, förklarar Håkansson.

Då hade Pingisliga­ns två bästa spelare behövt en kvart på sig att vinna sina första matcher.

På ena bordet kunde Brodd enkelt besegra HBTK:S Owen Cathcart i raka set, 11–6, 11–6, 11–4. Den stabile hemmaspela­ren var alldeles för bollsäker för den svajige irländaren som hade svårt med både sina egna och Brodds returer.

Och på bordet bakom gjorde Haug processen kort med den orutinerad­e Lundqvist, 11–4, 11–7, 11–7, där Söderhamns­spelaren fick vara med och ”leka” ett tag i andra set fram till 5–5 tills norrmannen­s hårdhet i spelet fällde sitt utslag.

I matchen därpå blev det direkt jämnare. Visserlige­n kunde Fabian Åkerström avgöra med en forehandat­tack direkt på serven fram till 11–9 mot Casper Strindberg, men Hbtk:aren hade inlednings­vis problem med Suif:arens backhandse­rve som gjorde honom passiv. I synnerhet vid 2–7 i andra set. Men när ”Fabbe” tog tag i taktpinnen och ryckte i spelet förvandlad­es 2–7, via räddad setboll vid 9–10 till 13–11.

Även i tredje set tvingades Åkerström rädda setboll vid 9–10 innan han avgjorde till 12–10.

– Han gick hårt på serven och chansspela­de och då blir det svårt för ”Fabbe” som med nabbarna utåt på ena sidan bara kan svara med den andra, analyserar Hbtk-tränaren.

Betydligt lättare gick det då som väntat i Åkerströms andra match bara släppte totalt elva bollar i 3–0-segern mot Simon Lundqvist.

Då gjorde det inte så mycket att Haug alltså förlorade tungviktsm­ötet mot Brodd.

När William Kindblad fick förtroende­t att ersätta Owen Cathcart så tog han chansen med besked genom att krossa nämnde Strindberg i raka set, 11–3, 11–5, 11–5 efter närmast felfritt spel och säkra segern.

– Owen kändes inte riktigt på hugget så det var inget svårt val, där Wille såg stabil ut, säger Håkansson

BILD: JARI VÄLITALO, ARKIV

efter andra raka segern.

Tuffare lär det bli på tisdag hemma i Sm-finalrepri­sen mot Eslöv.

"Vi går in och vinner utan att krångla till det, precis som vi skulle göra

 ?? ?? Dubbla segrar blev det för Fabian Åkerström. Men något annat var inte att vänta mot ett mycket reservbeto­nat Söderhamn.
Dubbla segrar blev det för Fabian Åkerström. Men något annat var inte att vänta mot ett mycket reservbeto­nat Söderhamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden