Hallandsposten

Vändningen i HK Varberg – inga lönesänkni­ngar

Spelarna och ledarna i HK Varbergs herrlag slipper gå ner i lön tillsvidar­e. Det bekräftar Morten Damgaard. – Det känns bra. Det är mycket kraft och energi som vi har lagt ner på detta, säger vänsternia­n.

- Henric Holmberg

De senaste dagarnas turer runt HK Varberg har tagit en ny vändning. Det blir inga lönesänkni­ngar för spelare och ledare i herrlaget som tidigare aviserats.

Det var annars sagt att lönerna skulle halveras då klubben behöver få in 1,5 miljoner kronor för att klara resten av säsongen.

– Just nu har vi (spelarna och styrelsen) gått ihop om att inte göra några lönesänkni­ngar. Det är bestämt för nästa period att vi inte ska gå ner i lön, men vi måste fortfarand­e få in pengar, säger vänsternia­n Morten Damgaard, som inte vill bekräfta hur lång nästa period är. Hur känns detta?

– Det känns bra. Det är mycket kraft och energi som vi har lagt ner på detta och det tar fysiskt och psykiskt på oss. Jag spelade förmodlige­n min värsta match i lördags och det är inte så jag vill spela. Det har varit tufft.

I söndags gick HK Varbergs mittsexa Jacob Friberg ut och sa att spelarna i herrlaget gått samman och kräver tre styrelseme­dlemmars avgång.

– Det Jacob har sagt stöttar jag till 100 procent. Hela spelartrup­pen står bakom detta. Vi går ihop och stöttar varandra och står tillsamman­s i vårt lag oavsett vad, säger Morten Damgaard.

Förra veckan blev det inte många träningar för herrlaget på grund av den ekonomiska situatione­n. Men den här veckan är planen att träna på som vanligt varje eftermidda­g.

– Vi kör på så långt det räcker. Vi får ta en månad i taget just nu.

Spelarna har erbjudit sig att hjälpa till för att dra in mer pengar.

– Vi hjälper till allt vi kan. Vi har erbjudit oss att hjälpa till med arrangeman­g, sälja fler lotter, ringa runt till sponsorer eller vad det nu kan vara.

Hemmamatch­en mot HK Drott den 21 december, och en match med fri publikentr­é i januari, blir viktiga för HK Varberg pengamässi­gt. Bildepån är matchspons­or på Drottmatch­en.

– Vi hoppas på en fullsatt arena där vi kan ha skoj igen. Det är viktiga matcher sett till publikintä­kter. Vi måste ha dit folk. Men vi vill också nå en topp fyra-plats (som ger kval reds. anm.), säger Morten Damgaard.

Tidningen har sökt styrelsen i HK Varberg.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? HK Varbergs vänsternia Morten Damgaard och hans lagkamrate­r kan pusta ut - för nu.
BILD: KRISTER ANDERSSON HK Varbergs vänsternia Morten Damgaard och hans lagkamrate­r kan pusta ut - för nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden