Hallandsposten

New York Rangers bröt New Jerseys bortasvit

Efter elva vinster på bortaplan tog New Jerseys segersvit slut i Madison Square Garden. Men det var på håret. – Det var en hård kamp därute, säger forwarden Nico Hischier.

- Gustav Sjöholm/tt

Senast New Jersey förlorade på bortaplan var den 13 oktober mot Philadelph­ia. Sedan dess har djävlarna radat upp vinst efter vinst, så till den milda grad att de var en ynka seger från att tangera NHL-REkordet.

Det rekordet skulle slås på andra sidan Hudsonflod­en, i Madison Square Garden.

Men hemmalaget New York Rangers hade andra planer – och med elva raka hemmamatch­er utan förlust var det tuffast möjliga motstånd – när de tog emot i den anrika arenan på Manhattan. Fast det märktes inte under de första fem minuterna av matchen, då gästerna kvickt styrde upp en 2–0-ledning via Nico Hischier och Dawson Mercer.

Efter varsitt mål i andra perioden var det återigen tvåmålsled­ning till New Jersey, när gästerna tilldömdes en straff. Men Igor Sjestiorki­n i hemmaburen stoppade Jack Hughes försök.

– Vi hade chansen att slå in spiken i kistan med straffen men vi gjorde det inte. Det gav dem antagligen momentum, säger New Jersey-tränaren Lindy Ruff, enligt AP.

Det var först drygt halvvägs in i matchen som Rangers lyckades komma ikapp. Vincent Trocheck reducerade, assisterad av bland andra Mika Zibanejad, svenskens 18:e assist under säsongen.

Finländske Kaapo Kakko kvitterade sedan till 3–3 bara sju sekunder senare, och efter en mållös tredjeperi­od väntade förlängnin­g.

– Utvisninga­rna bromsade oss i andra. Vi måste vara mer discipline­rade. Det är ett rivalmöte, kul att se på, och de fick ett mål mer, säger Hischier.

Det målet stod Filip Chytil för, när han satte stopp för New Jerseys rekordplan­er med det avgörande 4–3-målet i förlängnin­gen.

– -En fin passning från Artemij (Panarin). Jag bara sköt, och gjorde mål, förklarade tjecken efter matchen, och konstatera­de att lagets vändning var viktig.

New Jersey är dock med sina tio hemmasegra­r och elva bortasegra­r på 28 spelade matcher fortsatt bäst i ligan. På fjärde plats återfinns Rangers, som i och med vinsten har fyra raka segrar.