Hallandsposten

Wilmer X och Nationalte­atern till Solgården i sommar

Vi är ännu inte framme vid jul, men redan nu börjar sommarens kulturutbu­d formas. I juli väntar en nostalgiaf­ton i Tylösand med Wilmer X och Nationalte­aterns rockorkest­er.

- Johan Hammerby jh@hallandspo­sten.se 010-471 51 87

Nyligen blev det klart att Johan Glans åker på sommarturn­é, och stannar till på Solgården i Tylösand. Trycket på biljetter blev enormt, så en extraföres­tällning sattes in – som även den sålde slut. Båda dessa shower blir den 23 juli, en på eftermidda­gen och en på kvällen.

Men det blir inte bara standup på Solgårdens scen i sommar. Det blir självklart musik också. Nu står det klart att två klassiska grupper slår sina påsar ihop och gör gemensam sak den 26 juli. Wilmer X och Nationalte­aterns rockorkest­er återvänder till platsen där de höll gemensam konsert fem år tidigare. Sommaren 2018 blev det en slutsåld konsert, och Halmstadpu­bliken får nu alltså en ny chans.

– Det blir en nostalgiaf­ton. Vi försöker få lite olika ålderskate­gorier bland artisterna, och detta är något för min generation, säger arrangören Björn Nohlgren från Nöjet.

Björn Nohlgren,

” Det blir en nostalgiaf­ton.

Wilmer X med sångaren Nisse Hellberg i spetsen har varit aktiva sedan slutet av 1970-talet, och bland de mer kända låtarna finns ”Teknikens under”, ”Vem får nu se alla tårar” och ”Jag är bara lycklig när jag dricker”.

Nationalte­aterns rockorkest­er var den musikalisk­a avknoppnin­gen till proggruppe­n Nationalte­atern som från 1970-talet och framåt stod för teater, musik och politik. Många välkända artister, komiker och skådespela­re har ingått där genom åren, så som Ulf Dageby, Hans Mosesson, Torsten ”Totta” Näslund och Lasse Brandeby.

Bland de mer kända låtarna finns ”Livet är en fest”, ”Hanna från Arlöv”, ”Kolla kolla” och ”Barn av vår tid”.

 ?? BILD: ANDERS ANDERSSON/ARKIV ?? Wilmer X och sångaren Nisse Hellberg har spelat i Halmstad flera gånger. I sommar återvänder de. Här från en konsert på B&B.
BILD: ANDERS ANDERSSON/ARKIV Wilmer X och sångaren Nisse Hellberg har spelat i Halmstad flera gånger. I sommar återvänder de. Här från en konsert på B&B.
 ?? BILD: CHRISTIAN FLODIN/ARKIV ?? Ulf Dageby och Nationalte­aterns rockorkest­er återvänder till Halmstad och Tylösand. 2018 delade de scen på Solgården med Wilmer X, och till sommaren är det dags igen.
BILD: CHRISTIAN FLODIN/ARKIV Ulf Dageby och Nationalte­aterns rockorkest­er återvänder till Halmstad och Tylösand. 2018 delade de scen på Solgården med Wilmer X, och till sommaren är det dags igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden