Hallandsposten

Hammers vill förlänga tidigt med Berggard

Jens Berggard har lett Hammers till Allettan – och siktar mot playoff. Nu vill klubben förlänga kontraktet med sin huvudträna­re över nästa säsong. – Jag kommer förmodlige­n säga ja om frågan kommer konkret, säger Jens Berggard.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Så sent som den 20 juli presentera­des Jens Berggard, 50, som ny tränare för Halmstad Hammers efter att Fredrik Johansson valt att lämna klubben för norska Stjernen.

Den förre J20-tränaren har, trots en relativt kort inkörnings­sträcka, lett Hammers till spel i Allettan efter jul med ett lagbygge utan stora förstärkni­ngar.

Berggards kontrakt sträcker sig över den här säsongen, men faller bitarna på plats blir det längre än så.

– Jag har redan pratat med Jens om en eventuell förlängnin­g. Vi är supernöjda med honom. Om allting går i lås blir det väl en förlängnin­g med Jens. Han ville avvakta lite men vi har lagt upp bollen lite kring hur han känner så får han ta det med sin familj, men det är vår första prio, berättar Hammers ordförande Niklas Söderström. Vore det skönt att få klart tidigt?

– Absolut. Då får han vara med och bygga från början. Nu fick han hoppa in, med stöd från alla oss runtomkrin­g, men i sista sekunden.

Mycket talar för att Jens Berggard också skriver på.

– ”Söder” var på mig rätt tidigt, redan efter halva grundserie­n tror jag, men då ville jag avvakta och se var vi hamnar. Jag ville säkra Allettan-platsen för då är det lättare att ta beslutet vad jag ska göra. Så jag har sagt att vi får ta diskussion­en nu, säger Jens som stortrivs.

– Jag tycker att det har varit skitroligt,

BILD: JOHAN PERSSON

jag tycker att det har gått bra och jag har fått med mig gruppen och bevisat för många andra och framför allt mig själv att det jag kan om hockey räcker på den här nivån. Jag har jobbat på ungefär samma sätt som när jag var juniorträn­are med spelet och haft jättebra hjälp runtomkrin­g med David (Axebrink), Peter (Ström) och Nicke (Söderström).

Det Jens Berggard behöver fundera på är helheten och tiden med familjen, däremot funkar det bra att kombinera hockeyn med jobbet på Aspero.

– Man är borta mycket mer än när man är juniorträn­are.

– Sedan är jag en Halmstadki­lle så jag känner att det är ett ärofyllt uppdrag som jag har fått och jag kommer förmodlige­n säga ja om frågan kommer konkret. Det handlar inte om pengar, jag håller inte på med det här för att bli jätterik som hockeyträn­are.

För Hammers del blir nästa uppdrag Skövde hemma den 28 december när Allettan södra startar. Därefter väntar Troja på bortais den 30 december i årets sista match.

– Det är en skön känsla att börja hemma. Vi och motståndar­na vet om att vi är starka där. Sedan är det länge sedan vi mötte Skövde i seriesamma­nhang så vi får börja scouta av dem nu, kolla power play och annat. När vi börjar den 26.e igen ska vi ha koll på lagen vi möter, säger Jens Berggard.

Åtta lag går vidare till play off för att i slutändan nå Hockeyalls­venskan.

– Vi ska gå för att vinna varje match och målet är att gå till playoff. När man väl gått dit har man alla förutsättn­ingar att lyckas.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Hammers tränare Jens Berggard har tagit klubben till Allettan. Nu vill klubben förlänga med Berggard.
BILD: JARI VÄLITALO Hammers tränare Jens Berggard har tagit klubben till Allettan. Nu vill klubben förlänga med Berggard.
 ?? ?? Hammers inleder Allettan på hemmaplan mot Skövde.
Hammers inleder Allettan på hemmaplan mot Skövde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden