Hallandsposten

De tar över Bröderna Janssons verkstad

Halmstad: Verkstadsf­öretaget Repay öppnar efter nyår i Halmstad. Där tar man över delar av den verkstad som tidigare tillhörde Bröderna Jansson Nissavarve­t, som i höstas gick i konkurs.

- Tony Thorsell tt@hallandspo­sten.se 010-471 51 48

– Det känns väldigt roligt att öppna i Halmstad. Repay är ganska starka från Gävle och norrut, men vi ser att det finns stor tillväxtpo­tential i södra Sverige och då känns Halmstad som ett jättebra ställe att vara på, säger Peter Jonsson, vd Repay.

Repay är en av Sveriges större leverantör­er av figurskurn­a och kapade ståldetalj­er samt handelsstå­l. Företaget, med huvudkonto­r i Skellefteå, startades av Petter Mikaelsson i slutet på 1990-talet och finns i och med etablering­en i Halmstad nu på tio platser i landet.

Repay ägs av Petter Mikaelsson­s miljardkon­cern Kung Fu Invest. Mikaelsson har även startat No Plan B som är ett investment­bolag med fokus på norra Sverige och han är dessutom styrelseor­dförande i Shl-klubben Skellefteå AIK.

Att Repay etablerar sig i just Halmstad är lite av en tillfällig­het, men ändå inte.

–Vi fick nys om att Bröderna Jansson Nissavarve­t hade gått i konkurs och att maskinerna skulle ut på aktion så då började vi kolla på det där och insåg att det här kan bli riktigt bra. Och på den vägen är det.

– Men vi har tittat i det geografisk­a området och har haft öppna sinnen. Det här var ett smidigt sätt för oss eftersom maskinerna var på plats och så finns det en kund i samma byggnad, vilket så klart känns bra, säger Peter Jonsson och syftar på Malmstens verkstad i Ljungby, som köpte stora delar av Bröderna Janssons rörelse.

Repay öppnar i Halmstad efter årsskiftet och siktar på att anställa minst två personer.

– En kille, Oskar Mikaelsson, kommer att flytta med från Skellefteå och driva den där enheten. Vi siktar på att anställa två till tre till en början för att få i gång verksamhet­en, men sedan hoppas vi att anställa personal varje år och fortsätta växa, säger Peter Jonsson.

 ?? BILD: REPAY ?? Platschef i Halmstad blir Oskar Mikaelsson, som följer med från Repay i Skellefteå. Minst två personer ska rekryteras.
BILD: REPAY Platschef i Halmstad blir Oskar Mikaelsson, som följer med från Repay i Skellefteå. Minst två personer ska rekryteras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden