Hallandsposten

Selim Kalkans nya idé ska få företag att synas

Halmstad:

-

För Halmstadbo­n Selim Kalkan, 40, kommer affärsidée­rna på löpande band. Den senaste i raden är att leverera digitala rollups till företag som ställer ut på mässor. – Jag är ingen förvaltare, jag är en entreprenö­r. När jag startat något som fungerar lämnar jag över till någon annan, säger han.

Vi träffas på Selim Kalkans arbetsplat­s i First Offices kontorshot­ell vid Lokstallar­na. Här trivs han – och sedan start för ungefär ett år sedan har det gått ”väldigt bra” för det bolag han driver tillsamman­s med en partner.

Idéen går ut på att hyra ut digitala rollups till företag som vill ställa ut på mässor eller anordna evenemang. De hyrs även ut till butiksinne­havare. Arbetsområ­det är hela Sverige. (En rollup är alltså ett marknadsfö­ringsmater­ial som består av en bildvåd med tryck av bilder och/eller text på och som man rullar upp – är den digital använder man i stället en bildskärm).

– I stället för att som företag varje gång behöva trycka nya rollups, kan man ha en digital, vi använder Led-teknik. Då kan man i princip ha vilket innehåll man vill och växla innehåll när man vill. Ur miljösynpu­nkt är det väldigt mycket bättre, säger Selim – och tillägger att han främst riktar sig mot små och medelstora företag. Stora företag investerar kanske själva i en digital rollup.

I en tid där vi blir översköljd­a av informatio­n från alla möjliga håll har vikten av att synas och sticka ut från mängden blivit ännu större, menar Selim. I bruset har ett företag som vill nå ut med sitt budskap bara några få sekunder på sig.

– Fångar du inte någons intresse direkt går de vidare. Det är en av anledninga­rna till att jag tror att efterfråga­n på den här typen av rollups kommer att öka. En snygg infografik tar människor enkelt till sig.

Bolaget verkar också ha startats i precis rätt tid:

– När vi kom ur pandemin var trycket enormt stort. Alla ville ut på mässor igen och visa upp sig.

"Fångar du inte någons intresse direkt går de vidare. Det är en av anledninga­rna till att jag tror att efterfråga­n på den här typen av rollups kommer att öka.

Selim Kalkan, entreprenö­r

Selim har varit entreprenö­r i hela sitt vuxna liv. Redan som barn fick han lära sig att ville man någonting, så fick man minsann jobba för det. Föräldrarn­a drev restaurang under uppväxten i Osby i norra Skåne, så Selim har alltid vetat vad det innebär att vara egenföreta­gare.

Under årens lopp har han drivit byggbolag, it-bolag, ett försäljnin­gsbolag inom verktygsbr­anschen och dessutom varit en runda i krogsvänge­n. Sommaren 2021 och 2022 drev han baren The

Sunset ihop med en kollega på stranden i Frösakull.

Den biten har han dock valt att lämna: Att jobba hårt och mycket under sommaren inkräktade för mycket på familjeliv­et.

– Allt det här har mynnat ut i att jag parallellt med mitt nya bolag driver ett företag där jag fungerar som mentor och bollplank åt andra entreprenö­rer och åt studenter på högskolan.

Selim drivs av att komma med idéer, starta företag och se till att de rullar på bra. Sen känner han sig ganska färdig.

– Att sedan sälja bolaget och se någon förvalta och utveckla det jag påbörjat finns det en stolthet i. Känns det inte trist att lämna precis när det börjar gå bra?

– Jag är en väldigt kreativ person och drivs av att ständigt vilja komma på nytt, så nej. Privat är jag tvärtom väldigt lugn, jag antar att jobbet blir mitt sätt att få utlopp för alla mina tankar.

 ?? ?? Halmstadbo­n Selim Kalkan drivs av att komma på nya idéer. Trots att han nyligen startat ett bolag ligger redan tankarna där och skvalpar kring nästa.
Halmstadbo­n Selim Kalkan drivs av att komma på nya idéer. Trots att han nyligen startat ett bolag ligger redan tankarna där och skvalpar kring nästa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden