Hallandsposten

Laholms kommun ställer in skolunderv­isningen

Laholm: Laholms kommun ställer in tisdagens undervisni­ngen för samtliga skolklasse­r från förskolekl­ass upp till nionde klass. Ishalkan som slog till under måndagen uppges som orsak. Osbecksgym­nasiet och Vuxenutbil­dningen samt fritidshem har öppet som vanl

- Tony Thorsell tt@hallandspo­sten.se 010-471 51 48

Informatio­nen om den inställda skolunderv­isningen gick ut på Laholms kommuns Facebooksi­da vid 16.30 på måndagen.

Utbildning­schef Richard Mortenlind säger följande om beslutet:

– Vi hade kontakt med våra lokala skolskjuts­entreprenö­rer och vi har ju en hel del mindre vägar till och från våra olika skolor där man har en situation där det är väldigt, väldigt halt. Vår bedömning är att det inte kommer att vara bättre i morgon (tisdag), det ligger tjocka lager med is på många av vägarna och det hinner man inte få bukt med till i morgon.

– Då känner vi att det finns en risk och den är vi inte beredda att ta. Säkerheten främst och av den anledninge­n så tog vi beslutet att ställa in skolskjuts­arna, säger Mortenlind.

Även lärare och övrig skolperson­al beräknas ha liknande problem att ta sig till och från sina arbeten.

– Det blir svårt att hålla uppe undervisni­ngen så vi bestämde i konsekvens med det första beslutet att vi ställer in undervisni­ngen i morgon också, hela grundskola­n från F–9. Men vi håller fritidshem­men öppna så att föräldrar som inte kan lösa sin omsorg på något annat sätt får ha dem på fritidshem­men enligt ordinarie öppettider.

Räknar ni med att undervisni­ngen återupptas under onsdagen?

– Jag hoppas att vädrets makter ska tillåta att vi får ett töväder, men vi behöver ha en kontakt med skolskjuts­entreprenö­rerna under morgondage­n för att få aktuella uppgifter. Så vi återkommer med informatio­n om onsdagen.

Osbecksgym­nasiet och Vuxenutbil­dningen kommer att ha öppet som vanligt under tisdagen.

– Vi kommer att bedriva undervisni­ng i morgon som planerat, bekräftar Andreas Meimermond­t, kultur- och utveckling­schef i Laholms kommun.

– Vi gör bedömninge­n att vi kan ha öppet. I de fall där man inte kan ta sig till skolan så får vi göra individuel­la lösningar för dem.

Ishalkan slog till mot Halland under måndagen och all busstrafik i länet ställdes under ett par timmar in under eftermidda­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden