Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Anna kapell har hållit borgerlig begravning­sakt för Lisbeth Bergius. Som inledning spelades För kärlekens skull med Christer Sjögren. Borgerlig officiant var Aleksandre Ottosson. Gabriellas sång med Helen Sjöholm och Jag har hört om en stad med Christer Sjögren spelades. Familj och vänner tog avsked vid kistan till Time to say goodbye med A. Bocelli/s. Brightman. Som avslutning spelades En stund på jorden med Laleh.

I Tönnersjö kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ninna Andréasson, Halmstad. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Margaretha Lööf spelade på orgel I Danmark er jeg födt av H. C. Andersen, samt Nellie Johnston på fiol Färdemanne­ns psalm av I. Hannikaine­n. Därefter spelade Emmy Andréasson på Harmonium och sjöng Ancient Sacred Path av E. Andréasson samt Winter Winds på gitarr och sång. Präst var Martin Bengtsson. Ann-marie Skölde sjöng Långebyvis­an av O. Adolphson/a-m. Skölde och som avslutning spelades O Kristerlig­hed av N. F. S. Grundtvig på orgel. Vid graven tog barnen med familjer samt övrig släkt och vänner ett sista farväl.

I Oskarström­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum i stillhet för Anita Strandberg, Oskarström. Präst var Daniel Borssén och för musiken svarade kyrkomusik­er Anna Marmvik.

I Oskarström­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Eva Jensen, Oskarström. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Anna Marmvik spelade den skotska folkmelodi­n Amazing grace på orgel. Före textläsnin­gen sjöng Therese Petersson Till en ängel av S. Aldén och efter textläsnin­gen sjöng hon Som en bro över mörka vatten an P. Simon/å. Arenhill. Präst var Daniel Borssén. Akten avslutades med att The show must go on spelades med Queen.

I S:ta Katarina kapell har en minneshögt­id hållits för Balbir Singh Padum, Halmstad. Musik som spelades var Sommarkort med Cornelis Vreeswijk och Satman Sri Wahe Guru med Jagjit Singh. Officiant var Håkan Benskiöld och bönen hölls av den sikhiske prästen Ardas.

I S:ta Anna kapell har det hållits begravning­sceremoni för Roman Petrasku. Officiant var Berith Hultén från Fonus. Som inlednings­musik spelades Stilla natt – Storkyrkan­s kör. Efter hälsningsa­nförandet spelades Islands in the Stream – Dolly Parton, Kenny Rogers. Under begravning­sceremonin spelades Härlig är jorden – Storkyrkan­s kör, Zapisano je u vremenu – Nedelkko Bajic Baja, I'll Cross Over Jordon Someday – Johnny Cash. Som avslutning­smusik spelades

Feliz Navidad – Van Vogel Esemble.

I S:ta Gertruds kapell har borgerlig begravning­sakt ägt rum för Jytte Lassen, L:a Tjärby. Akten började med Jyttes favoriter som samlingsmu­sik från ljudanlägg­ning, Smuk som et stjernesku­d med Bröderna Olsen, Put your head on my shoulder med Paul Anka, Lille sommerfugl med Björn Tideman och Tröstevisa med Benny Andersson, sedan hade officiante­n några inlednings­ord. Därefter framförde Viktoria Frick på sång och Jörgen Persson på sång och gitarr, Tro -M. Fredriksso­n. Dottern Lone höll sedan ett varmt och personligt tal om sin mamma medan officiante­n hade en överlåtels­e. Sedan framförde Viktoria på sång och Jörgen på sång och gitarr Stilla Natt – trad. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Jörgen på fiol stilla musik. Officiante­n avslutade med några avslutning­sord medan Tommy Körberg avslutade akten på ljudanlägg­ning med att sjunga Gläns över sjö och strand. Officiant var Joacim Frick.

I Getinge kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Gösta Persson, Getinge. Som inledning spelade Roger Carlsson på trumpet och kyrkomusik­ern Elvira Tufvesson på orgel O mein Papa av Arne Lamberth. Präst var Johannes Bäckman och psalmer som sjöngs var 248, 249 och 134. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelade musikerna den ryska folkmelodi­n Jag har hört om en stad. Gudstjänst­en avslutades med att Roger Carlsson på trumpet spelade Tapto.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i Söndrums kyrka för Ann-marie Melin, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­ern Elisabeth Almqvist Hansson Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg. Därefter sjöng solisten Boel Adler Morgon mellan fjällen av K. Hauer. Officiant var prästen Annsofie Orrdal. Frö Melin läste en dikt innan avsked togs av nära och kära i kyrkan under stilla musik. Solisten sjöng vidare Ave Maria av F. Schubert innan kyrkomusik­ern avslutade akten med att spela Ich ruf zu dir av J. S. Bach.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i Söndrums kyrka för Marianne Larsson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Elisabeth Almqvist Hansson Nocturne av E. Taube. Officiant var prästen May Heldal. Psalmer som sjöngs var nr 249, 289 och 297. Nära och kära tog avsked i kyrkan under stilla musik. Akten avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

Selma Lagerlöf, Elin Wägner och Kerstin Ekman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden