Hallandsposten

Skotska ligan Haksabanov­ic prisad och skadad

-

Sead Haksabanov­ic har fått en flygande start på livet i Skottland. Ex-hbk:aren har prisats som ligans bästa spelare i november – men missade överraskan­de helgens omstart. – Jag har spenderat tid med familjen under uppehållet men det är skönt att vara tillbaka, säger Haksabanov­ic till Celtics hemsida.

Sead Haksabanov­ic trivs med fotbollsli­vet i Skottland.

Det syns inte minst på planen där den förre Hbk-stjärnan har tagit en mer eller mindre ordinarie plats i skotska mästarlage­t Celtic och imponerade både spel- och poängmässi­gt innan Vm-uppehållet.

I november gjorde Haksabanov­ic tre mål på tre matcher mot Dundee United (två mål) och Ross County (ett mål) och lagom till att den skotska ligan startade om i helgen prisades Haksabanov­ic som hela ligans bästa spelare i november.

Efteråt uttalade han sig om drömstarte­n i klubben.

– Jag förväntade mig inte det. Jag vet vad jag kan göra, men jag förväntade mig inte det eller att vinna månadens spelare, men jag är bara glad för min egen och för lagets skull att jag kan hjälpa dem med mål och assist. Jag är bara glad att vara här, sa Sead Haksabanov­ic under en presskonfe­rens inför Celtics omstart borta mot Aberdeen.

Utöver ligaspelet och den inhemska cupen har Haksabanov­ic också spelat alla sex matcher i Champions League, där Celtic bland annat ställdes mot de regerande mästarna Real Madrid i gruppspele­t.

Han har snabbt hittat rätt i sin nya miljö där han är på god väg mot karriärens första ligatitel sedan Celtic redan ryckt åt sig en niopoängsl­edning efter 16 omgångar.

– Det känns riktigt bra. Jag tycker att jag har gjort det okej och förhoppnin­gsvis kan jag göra fler mål och fler assist så att jag kan hjälpa laget vinna. Jag trivs.

Det månadslång­a Vm-uppehållet har gett honom tid med familjen.

– Uppehållet har varit bra. Jag har spenderat tid med familjen så det har varit bra men jag är glad att vara tillbaka.

– Det är skönt att vi är tillbaka och spelar matcher för det är vad du vill göra som spelare och förhoppnin­gsvis kan vi spela bra i morgon (mot Aberdeen), vara fokuserade och fortsätta där vi slutade eller ännu bättre.

Sead Haksabanov­ic spelade 45 minuter i genrepet mot franska Stade Rennais under Celtics träningslä­ger i Algarve, Portugal, men saknades dock överraskan­de för många i Celtics matchtrupp helt i lördagens 1–0-seger mot Aberdeen.

Ex-hbk:arens tränare, Ange Postecoglo­u, berättade för Sky Sports innan avspark att Haksabanov­ic drog på sig en skada på träningen innan matchen och därför vilades.

BILD: LEE SMITH

Skadan förväntas inte vara av det allvarliga­re slaget utan Sead Haksabanov­ci väntar vara tillbaka i spel snart igen för ligaledarn­a som spelar tre matcher innan året är slut, bland annat mot St Johnstone på julafton.

 ?? ?? Sead Haksabanov­ic har utsetts till skotska ligans bästa spelare i november efter tre mål på tre matcher. Men den förre Hbk-spelaren saknades i helgens omstart mot Aberdeen.
Sead Haksabanov­ic har utsetts till skotska ligans bästa spelare i november efter tre mål på tre matcher. Men den förre Hbk-spelaren saknades i helgens omstart mot Aberdeen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden