Hallandsposten

Nu slipper Emelie Karlsson frysa inomhus

Halmstad:

- Joakim Kullberg jk@hallandspo­sten.se 010-471 51 92

I början på förra veckan hade Emelie Karlsson i Kvibille så kallt i lägenheten att de fick ha inneskor, långkalson­ger och filtar när de satt i soffan – men nu är problemet löst. – Nu är till och med golvet varmt, säger hon.

Hallandspo­sten kunde förra veckan berätta om Emelie Karlsson som bor med sina två barn i en lägenhet i Kvibille. Emelie hade redan förra vintern larmat fastighets­ägaren Derome att det förmodlige­n var något fel på värmesyste­met, då det var svårt att få upp inomhustem­peraturen till lagom nivå, men fick aldrig någon hjälp.

När kylan slog till rejält blev det ännu värre. Inne i lägenheten var det då bara drygt 13 grader, och Emelie förklarade för HP förra veckan att det under helgen hade varit så kallt att ena barnet frös så mycket att han grät, och att de tvingades ha både inneskor, långkalson­ger och filtar runt sig när de satt i soffan och tittade på tv.

En utdragen frostvakt gjorde dessutom att allt vatten i lägenheten frös när det blev så kallt, och familjen var utan vatten i omkring 24 timmar innan de fick hjälp.

HP var förra veckan i kontakt med Patrik Westin, vd för Derome fastighet, som först sade att de hade haft reparatöre­r på plats och att det felet borde vara löst. Efter någon timme återkom Westin och berättade att de skulle skicka ut en entreprenö­r för att kolla på värmepumpe­n.

Det gjorde också susen, berättar Emelie Karlsson för HP.

– Det kom en kille och han var här hela dagen. Jag vet inte vad det var för del han hade med sig men oavsett vad det var så satte han in en till för att det skulle bli starkare, säger hon.

Vad har du för temperatur nu?

– Nu är det mellan 19 och 20 grader, det är väldigt stor skillnad. Till och med golvet är varmt nu, säger Emelie Karlsson.

Vd:n för fastighets­bolaget hävdade i den tidigare artikeln att Emelie Karlsson haft sitt el-element avstängt när bolagets tekniker varit på plats, vilket ska ha bidragit till att lägenheten inte värmdes upp ordentligt.

Emelie själv var säker på att hennes element stått på, inställda på 23 grader. Dessutom ska hennes grannar ha fått upp tillräckli­g temperatur, utan att använda elementen.

Har du elementet på nu?

– Nej, elementet är inte på nu men det är ändå 19 grader.

Hur känns det nu då?

– Det är väldigt skönt, nu kan man inte ha långkalson­ger på sig längre – det blir för varmt.

Har du hört något från fastighets­ägaren?

– Nej, det har jag inte men nu funkar det iallafall så jag får väl vara nöjd med det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden