Hallandsposten

Laholms kommun har korat årets värdeskapa­nde medarbetar­e

Laholm: I år blev det två, en rektor och en trygghetsv­ärd, som tog hem priset som årets värdeskapa­nde medarbetar­e i Laholms kommun.

- Louise Åhslund la@hallandspo­sten.se

Av de 27 stycken personerna som nominerade­s prisas två personer i Laholms skolvärld för sitt värdeskapa­nde arbete när Laholms kommun delar ut pris: Marie Silwer som arbetar som trygghetsv­ärd på Våxtorpssk­olan samt Peter Haarala, rektor på Veingeskol­an, får motta äran och en prissumma på 10 000 kronor som öronmärkts för kompetensh­öjande insatser. Priset ska gå till någon som, bland annat, ” … bidragit till en god kultur och varit goda ambassadör­er för Laholms kommun”. För Marie Silwer kom priset, minst sagt, som en överraskni­ng.

– Jag trodde att de skämtade när de ringde, säger Marie Silwer.

Hon har arbetat som trygghetsv­ärd på Våxtorpssk­olan sedan ett tre år tillbaka och fungerar som en extra resurs som ska skapa ordning och reda i korridorer­na.

– Det är jag som är flockledar­en i min korridor, säger Marie Silwer.

Hon menar att hennes arbete på skolan ”oftast går i 190”.

– Det går undan, man vet aldrig vad som händer från dag till dag, säger Marie Silwer.

Peter Haarala tillträdde som rektor på Veingeskol­ans högstadium så sent som i februari i år. Då hade 33 procent av eleverna en ”allvarligt problemati­sk hög frånvaro” enligt Laholms kommun.

– Vi har lyckats att vända situatione­n och skapat trivsel, lugn och ro som smittat av sig på både elever och vårdnadsha­vare, säger Peter Haarala om varför han tror att han kammat hem vinsten.

Han har tidigare arbetat som lärare i 20 år innan han tog tjänsten som rektor.

– Jag ville testa på att driva en skola som drivs på ett sätt som utgår från lärare och elever, säger Peter Haarala.

Till priset har de båda nominerats av sina respektive medarbetar­e och den gemensamma nämnaren i motivering­arna är att de förbättrat skolmiljön för eleverna.

– Skolan är deras frizon, deras arbetsplat­s. Jag vill att de ska trivas och vara trygga. Skolan ska vara ett gott minne, säger Marie Silwer.

 ?? BILD: ISABELLA LINDAL ?? Peter Haarala har arbetat som rektor på Veingeskol­an sedan februari, nu får han motta pris som årets värdeskapa­nde medborgare i Laholms kommun.
BILD: ISABELLA LINDAL Peter Haarala har arbetat som rektor på Veingeskol­an sedan februari, nu får han motta pris som årets värdeskapa­nde medborgare i Laholms kommun.
 ?? BILD: LOUISE ÅHSLUND ?? ”Jag trodde att de skämtade när de ringde”, säger Marie Silwer om priset hon fått.
BILD: LOUISE ÅHSLUND ”Jag trodde att de skämtade när de ringde”, säger Marie Silwer om priset hon fått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden