Hallandsposten

Skyttekung­en skriver på för Drott: ”Ett önskenyför­värv”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Drott ser om sitt hus och har redan nu gjort klart med en av Allsvenska­ns främsta spelare Niclas Närenborn, 31, inför nästa säsong. – Ett önskenyför­värv. Han har varit ute i många år och kommer betyda mycket för vårt unga lag, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

Det har varit en lång väg tillbaka till eliten för Drott efter de ekonomiskt svåra åren, men nykomlinge­n har överraskat så här långt i Allsvenska­n i år och blickar redan nu framåt mot nästa säsong.

Därför har klubben värvat in Niclas Närenborn från allsvenska serieledar­en Amo. Kontraktet är på ett år.

– Han är den bästa högernian i hela serien. En klok spelare som vunnit skytteliga­n i Anderstorp (166 mål) och var med och tog OV Helsingbor­g till Handbollsl­igan för några år sedan, säger Thomas Sivertsson.

Närenborn bor sedan sju år tillbaka i Halmstad där han är sambo med Hanna Bergqvist som spelar i Drotts damlag.

– Det är sällan ett lag på nedre halvan kan presentera en ny spelare från ett topplag. Det är lite tur så klart att han har den relationen till Halmstad annars hade det varit svårt att få hit honom, anser Sivertsson.

– Men även om kontraktet bara är på ett år så är värvningen mer långsiktig. Om Niclas vill har han många år kvar i handbollse­liten.

Närenborn har tidigare spelat i

HS Sierra i Ängelholm. Därefter har flyttlasse­t gått vidare till OV Helsingbor­g, Anderstorp­s SK och nu Amo HK från Alstermo.

– I Amo är han mer än skytt och hjälper till att bygga upp spelet för andra eftersom klubben har många som skjuter bra. Här kommer han få en roll mer som den i Anderstorp då han gjorde så många mål.

– Vi har redan Daniel Björk på positionen som högernia, men saknar en spelare där och i Niclas får vi en kille som är en annan typ och kan ge balans i laget.

Det finns många spelare i handbolls-sverige som har anknytning till Drott och att locka Närenborn till klubben kan betyda mycket för att få hit andra.

– Ja, det finns en hel del Halmstadsp­elare ute. En del av dem planerar att titta hemåt för att de är här det vill bo i framtiden och samtidigt vara med på det bygget uppåt som vi påbörjat – typ Jeppe (Jesper Sivertsson), konstatera­r Thomas Sivertsson.

"Det är sällan ett lag på nedre halvan kan presentera en ny spelare från ett topplag.

Thomas Sivertsson Tränare i Drott

Till Drotts hemsida

Närenborn:

– Det ska bli kul att komma och känna på stämningen i Halmstad Arena. Det är ganska naturligt och passande i tiden att flytta tillbaka och spela för Drott.

säger Niclas

 ?? BILD: SUVAD MRKONJIC ?? Niclas Närenborn från allsvenska serieledar­en Amo förstärker Drott till nästa säsong.
BILD: SUVAD MRKONJIC Niclas Närenborn från allsvenska serieledar­en Amo förstärker Drott till nästa säsong.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden