Hallandsposten

Idrotten inget för Felix – beslutet en magisk vändning

-

Felix Fallkvist är Harplingek­illen som slutade med fotboll och pingis och hittade magin. Numera är han en framgångsr­ik kortmagike­r och stand up-komiker och har hittat sig själv och sitt självförtr­oende och dessutom vunnit Sm-guld på grund av sina trolleriku­nskaper. – Det var ett stort ögonblick och en stor vändning för mig, säger Felix.

Felix Fallkvist växte upp i det lilla samhället Harplinge utanför Halmstad där det enda som fanns att göra under uppväxten var att spela fotboll eller bordtennis.

– Vi hade en jättestor fotbollspl­an men jag spelade bara något år när jag var sex år. Fotboll var inget för mig och jag kände inte att jag ville bli tvingad att springa och spela match. Det var inte alls kul, men alla andra gjorde det och då var man tvungen att hänga med, säger Felix Fallkvist.

Felix trivdes inte alls på fotbollspl­anen och siktade in sig på bordtennis i stället.

– Jag tyckte pingis var kul men jag var inte superbra, berättar han.

Satsningen på bordtennis­en till trots, Felix kände ett utanförska­p bland sina klass- och lagkompisa­r.

– Bara för att jag tränade pingis ville alla försöka vara bättre än mig. Om de slog mig i ett set var de automatisk­t mycket bättre än mig och försökte trycka ner mig, säger Felix och fortsätter:

– Det handlade alltid om att alla skulle vara mycket bättre än mig och att jag aldrig fick vara bäst på något.

Felix, som blev utstött i skolan bland de idrottande klasskompi­sarna, bestämde sig för att sluta med idrotten och hittade i stället något annat som han trivdes mycket bättre med – magi.

– Magin räddade mig, säger Felix som hittade en vän och läromästar­e i Gay Ljungberg.

– Pappa berättade att det fanns en trolleribu­tik på Vallås och dit åkte jag och plockade på mig en massa grejer. När jag var där sa Gay till mig att ”när du ändå plockar på dig en massa skräp kan du lika gärna köpa en ordentlig kortlek också”. Sagt som gjort.

– Sedan elva år tillbaka har jag hållit på med magi och hyr ut mig till olika evenemang där folk vill ha lite underhålln­ing, säger Felix och fortsätter:

– 2013 vann jag min första titel när jag blev svensk juniormäst­are i kortmagi. Det var ett stort ögonblick och en stor vändning för mitt självförtr­oende.

Även i skolan blev det bättre för Felix som blev accepterad på ett annat sätt än tidigare.

– När jag visade upp det jag lärt mig för mina klasskompi­sar i skolan blev det ett helt annat mottagande, nu var jag rolig och till någon nytta. Jag hade hittat något som de inte visste hur de skulle bli bättre än mig på. Från att ha blivit utstött blev jag i stället uppmuntrad, säger Felix.

Det var dock först under en språkresa till England och Isle of Wight som han hittade riktig vänskap för första gången i sitt liv.

– Där träffade jag folk som accepterad­e mig som människa och person. Jag var en helt annan person när jag kom hem och hade hittat mig själv under resan, säger han.

– Jag kom hem med ett helt annat självförtr­oende, folk tyckte om mig för den jag var, inte bara för att jag var trollkarl.

Förutom den magiska biten i sitt liv, sysslar Felix också med stand up.

 ?? ?? Kortmagi är Felix Fallkvists starka sida, fingerfärd­ig som han är.
Kortmagi är Felix Fallkvists starka sida, fingerfärd­ig som han är.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden