Hallandsposten

Hammers slår ur underläge när Allettan startar

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Konkurrent­erna har förstärkt, men Halmstad Hammers kör vidare med samma trupp inför Allettan-starten mot Skövde på onsdag kväll. Då är det som vanligt ingen expertis som tror att klubben kan överraska igen. – Vi trivs med att vara undertippa­de. Det får gärna fortsätta så, säger lagkaptene­n Robin Dahse.

Troja Ljungby, Nybro och Karlskrona har alla spetsat sina trupper. Kalmar har gjort likadant och fått in tidigare Hammersbac­ken Tim Bothén från Kallinge/ronneby.

En spelare som även Halmstad varit intressera­d av och haft kontakt med.

– Men det var ett tag sedan. Tim har tjej därborta och ville gärna stanna kvar i Kalmartrak­ten, säger Hammersträ­naren Jens Berggard.

Klubben hade även hoppats på att poängbacke­n Alexander Edström skulle göra comeback efter att ha blivit bättre i ljumskar och mage, men när han började gå på för fullt med träningen återkom problemen och nu väntar operation.

Trots en turbulent sommar och höst har Hammers övertygat i seriespele­t och slutade fyra i grundserie­n. Nu väntar Allettan för andra gången – senast för tre år sedan vann HH sensatione­llt söderserie­n och gick till final mot Väsby, där det dock blev förlust.

– Vi har pratat i gruppen om att vi är underskatt­ade, men vår stomme är bra och alla nya spelare har smält in på ett fint sätt. Målet är att gå så långt som möjligt, funderar Berggard.

Jens har satsat på tuffare träning sedan han tog över som tränare i somras och det är något som han hoppas ha gett resultat.

– Vi lade till ett pass i veckan under försäsonge­n och har även kört ytterligar­e pass när vi varit spellediga under hösten. Jag tycker att vi har bra ork och förbättrat vårt försvarssp­el som vi nött mycket.

Nu när Hockeyetta­nplatsen är säkrad inför nästa säsong vill Berggard se ett lite mer offensivt Hammers.

– Vi har tränat på ett mer kreativt anfallsspe­l där vi vågar lite mer och låter alla fem vara med. Delaktiga backar skapar mer oreda för motståndar­na.

Robin Dahse nickar instämmand­e:

– Powerplay och boxplay blir ännu viktigare i den här serien och där måste vi höja oss på båda fronterna.

Vad tror du om era chanser i premiären mot Skövde?

– Jag kan inte så mycket om Skövde, men vi ska titta på dem på video. Men känslan är att vi har bra möjlighete­r. Hemma har vi visat att vi är väldigt starka och förlorade bara en match – mot Karlskrona, säger Dahse.

Kan ni överraska igen?

– Det tror jag. Vi siktar på att ta oss vidare. Vi är vana vid att ingen tror på oss, men vi lägger ingen fokus på vad folk tänker och tycker utan vet vad vi vill åstadkomma.

"Vi har tränat på ett mer kreativt anfallsspe­l där vi vågar lite mer och låter alla fem vara med. Delaktiga backar skapar mer oreda för motståndar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden