Hallandsposten

Alpint: Världscupe­n Hector missade pallen – Shiffrin nära Stenmark

Det blev ingen ny pallplats för Sara Hector. Svenskan hade en tyngre dag i österrikis­ka Semmering och blev åtta. Vann gjorde Mikaela Shiffrin som därmed närmar sig Ingemar Stenmark allt mer.

- Anton Johansson TT TT-AP-AFP

Efter det första åket i världscupt­ävlingen i storslalom hade Sara Hector siktet inställt på en pallplats. Svenskan låg femma, 23 hundradela­r bakom trean Tessa Worley och ytterligar­e en hundradel upp till tvåan Petra Vlhova. Men det här var inte Sara Hectors dag.

Svenskan fick inte till sitt andra åk och hade inte med någon pallplats att göra och blev till slut åtta, över en sekund från en pallplats.

Amerikansk­an Mikaela Shiffrin hade ett försprång på 72 hundradela­r inför det andra åket. Hennes andraåk var inte perfekt, men avståndet räckte. Shiffrin säkrade segern med 13 hundradela­r före tvåan Vlhova. Marta Bassino, Italien, blev trea.

Det var Shiffrins 78:e världscups­eger i karriären. Därmed närmar hon sig Ingemar Stenmarks rekordnote­ring på 86 stycken. Lindsey

Sara Hector slutade på åttonde plats.

Vonn har 82 stycken och är därmed bäst på damsidan.

Sara Hector har två pallplatse­r i storslalom den här säsongen men väntar fortfarand­e på säsongens första seger.

Av fem svenska åkare var Hector den enda som tog sig vidare till det andra åket. Estelle Alphands tävling tog slut redan i den sjunde porten då hon stod för en rejäl krasch.

I morgon, onsdag, får Hector och de andra åkarna en ny chans i samma disciplin i Semmering.

Ovädret dröjer sig emellertid kvar ett tag till innan det väntas mildras något under tisdagen, varnar USA:S vädermyndi­ghet NWS.

I Buffalo råder körförbud och flygplatse­n Buffalo Niagara Internatio­nal Airport är stängd fram till onsdagen.

För Nhl-laget Buffalo, med fyra svenskar i laget, skjuts nu matchen mot Columbus, natten till onsdag upp. Något nytt matchdatum har ännu inte presentera­ts.

Det är lagets andra match som skjuts upp till följd av stormen. Natten mot julafton skulle man ha mött Tampa Bay. Den matchen spelas i stället den 4 mars.

Även Detroit och Ottawa, som skulle ha spelats natten mot julafton, sköts upp. Matchen kommer att spelas den 27 februari.

 ?? BILD: GIOVANNI AULETTA ??
BILD: GIOVANNI AULETTA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden