Hallandsposten

Rafael Nadal var nära att sluta efter skadorna

Rafael Nadal fortsätter vinna. Men under året tvingade skadehelve­tet honom nästan att sluta. – Jag tappade min livskraft och var en sorgsen person, säger han till Marca.

- Felix Tornberg felix.tornberg@gp.se

Den spanske tennisstjä­rnan har sammanfatt­at sitt år för Marca. Ett minst sagt märkligt sådant, visar det sig.

Trots att han insjuknat i corona kort inpå gick han och vann Australian Open i början på 2022. Nadal fortsatte sedan att vinna, först i mars månad kom det första riktiga bakslaget.

Detta i semifinale­n av Indian Wells – där Nadal bröt revbenet.

– När jag satt i omklädning­srummet kunde jag knappt andas, men jag bestämde mig för att spela finalen (mot Taylor Fritz) eftersom de sa till mig att det förmodlige­n var en muskelspas­m. Om jag hade vetat att jag hade ett brutet revben skulle jag självklart inte ha spelat matchen. Därefter blev året väldigt komplicera­t, säger han.

Det innebar en fotskada som han tampades med. Skadan stoppade inte honom från att bli historisk när han som äldste herrspelar­en någonsin vann Franska Öppna.

Smärtorna gjorde sig desto

Rafael Nadal.

ARKIVBILD: SANDRA RUHAUT

mer påminda under Wimbledon, det gjorde att han tvingades lämna återbud till semifinale­n mot Nick Kyrgios.

I det stora hela har skador gäckat honom hela året, främst är det vänsterfot­en som spökat. Smärtorna kommer han aldrig kunna bli kvitt.

– Men jag har påbörjat en behandling som inte bara ändrat kursen för min karriär, som är sekundär, utan också mitt privatliv. Nu är jag mycket lyckligare, långt bortom vinster och förluster, för innan haltade jag vart jag än gick. Jag spelade med massvis av antiinflam­matoriska preparat. Jag trodde att jag skulle behöva lägga av för jag tappade min livslust och var en sorgsen person, säger han.

Tack vare behandling­en kommer han till spel till Australian Open, som inleder tennisåret i mitten på januari.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden