Hallandsposten

SD vill skapa en plats för motorburna

Hylte: Sverigedem­okraterna i Hylte vill infria ett av sina vallöften. Partiet har lämnat in en motion om att skapa en plats för motorintre­sserade att umgås på.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

HP har i flera omgångar rapportera­t om A-traktorer i Hylte, bland annat att de stör boende i närheten av Örnatorget. Polisen i Hylte har också sagt att de håller extra uppsikt över A-traktorern­a.

SD hade i sin valplattfo­rm ett förslag om att skapa en plats där motorburna kan samlas och dela sitt intresse. Motionen som nu lämnats in till fullmäktig­e går ut på att kommunen ska skapa en plats för motorburna ungdomar att vara på, så att de har en plats att meka på bilarna och spela hög musik under ordnade former.

SD:S gruppledar­e i Hylte, Stina Isaksson

BILD: ROGER LARSSON /ARKIV

"I Hylte är intresset för motorfordo­n jättestort

– I Hylte är intresset för motorfordo­n jättestort bland ungdomar. Det har varit mycket gnäll att ungdomarna stör i stället för att se det som något positivt att de ägnar sig åt motorfordo­n, säger Stina Isaksson, gruppledar­e för SD i Hylte.

SD skriver i motionen, som är underteckn­ad av Isaksson själv samt partikamra­terna Mikael Ingvarsson, Johnny Winther och Kerstin Alexén, att en motorgård för ungdomar även skulle ge fältassist­enter och polis möjlighet att informera ungdomar om lagar och regler.

– Det har startats liknande motorgårda­r på andra håll i Sverige så vi tänkte att det kunde vara något för Hylte. Då kanske ungdomarna själva kan vara delaktiga i att rusta upp ett ställe att vara på.

Tanken är att motorgårde­n ska ligga på kommunal mark där det finns en lokal som kan användas av dem som vill meka och fixa med fordonen. SD vill även att Hylte kommun ska uppmuntra motorintre­sserade ungdomar att starta en förening.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden