Hallandsposten

Far och son tar över klassiskt gym

Laholm:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se

Det blir Jonas Ottosson som tillsamman­s med sin son Ted Ottosson tar över Laholms Hälsocente­r på Kullsgårds­vägen. – Jag äger fastighete­n och tycker att det vore synd om ett så pass klassiskt gym skulle gå i graven, säger Jonas Ottosson.

I somras valde den förre ägaren Tom Jensen att kasta in handduken efter 30 år som gymägare.

– Jag tror att pandemin blev för tuff för honom. Han hoppades dock att någon skulle vilja driva verksamhet­en vidare i samma anda som tidigare och det är precis det som vi tänker göra, säger Jonas Ottosson.

Under det senaste halvåret har gymmet gått på sparlåga.

– Det är bara några stammisar som har haft tillgång till anläggning­en. Nu är det dock fritt fram att börja träna här igen även om vi kommer att fräscha upp lokalen lite grann, säger han.

Väggarna ska målas och belysninge­n ska bytas ut till ledlampor.

– Dessutom ska vi se över maskinpark­en så att inget krånglar.

Det finns ganska många gym i Laholm i dag. Är ni inte rädda för konkurrens­en från bland annat Nordic Wellness och Take Care?

– Nej, faktiskt inte eftersom vi nog kommer att attrahera en annan kundgrupp än de gymmen som du nämnde. Det här är en mer klassisk anläggning med en speciell atmosfär. Inte så flashigt helt enkelt.

Gymmet ska även fortsättni­ngsvis bara vara bemannat under vissa tider. Dessutom är målet att det ska vara öppet dygnet runt.

– Det är en service som vi tycker borde funka. Medlemmarn­a ska kunna komma hit precis när de har tid och lust, säger Ted Ottosson, som kommer att driva verksamhet­en inlednings­vis.

– På sikt hoppas vi kunna hitta en eldsjäl som är villig att satsa helhjärtat på det här. Vi gick mest in i detta för att vi ville att gymmet skulle överleva. Vi tycker att det har en självklar plats i Laholm, säger Jonas Ottosson.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Ted och Jonas Ottosson tänker driva Laholms Hälsocente­r vidare i samma anda som tidigare.
BILD: JERRY CARLSSON Ted och Jonas Ottosson tänker driva Laholms Hälsocente­r vidare i samma anda som tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden