Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Katarina kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Åke Gustafsson, Frösakull. Som inledning spelade kyrkomusik­ern Christina Lindkvist Gammal fäbodpsalm av Oskar Lindberg varefter Ulf Blennerud sjöng Flyttfågla­rna av Lydia Lithell. Pastor var Bertil Andersson. Solisten sjöng Jag har hört om en stad av Lydia Lithell och efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan avslutades gudstjänst­en med att man lyssnade på Panis Angelicus av César Frank med Åke Gustafsson.

I Unnaryds församling­shem har begravning­sgudstjäns­t i kretsen av de närmaste hållits för Per-erik Persson, Unnaryd. Officiant var Christina Lundström. Amanda Schoberg sjöng ”Strövtåg i hembygden” och ”Jag fick låna en ängel” till pianoackom­panjemang av Henric Johnson, som även medverkade med övrig musik. Vid den blomstersm­yckade kistan tog dottern Astrid, pappa, systrar, broder, svåger, svägerskor, syskonbarn, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Dottern Astrid höll ett tal vid kistan. Medan låten ”Enjoy the silence” med Depeche Mode spelades upp bars kistan av familjemed­lemmar i procession till Unnaryds kyrkogård för gravsättni­ng. Till Per-erik Perssons minne hade gåvor lämnats till krigets offer i Ukraina genom Röda Korset.

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingrid Falk, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Ingvar Petersson den ryska folkmelodi­n Jag har hört om en stad ovan molnen varefter Nina Widegren sjöng Som en bro över mörka vatten av P. Simon och En ton från himlen av G. Strandsjö. Präst var Reine Jansson och psalmer som sjöngs var 251 och 249. Efter att familjen tagit avsked vid kistan avslutades gudstjänst­en med att kyrkomusik­ern spelade O store Gud av C. Boberg.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Allan Isaksson, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Stefan Wikrén på orgel spelade Tröstevisa av B. Andersson därefter sjöng Nina Widegren Vid en liten fiskehamn av Lasse Stefanz. Efter griftetale­t spelades Jag och min far med M. Uggla. Präst var komministe­r Jonas Kennerö. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet sjöng solisten Utan dina andetag av J. Berg, Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Air av Bach.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Berit Karlsson, Laholm. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­ern Kim Lundberg på orgel, Koppången – P-E Moraeus. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden spelade Kim ljus musik på pianot. Efter avskedet sjöng Viktoria Frick med komp av Kim på pianot, Där rosor aldrig dör – Gosztonyi. Som avslutning­smusik spelade Kim på orgeln, Jag har hört om en stad - Lithell. Psalmer var 113, 114, 297. Präst Anders Knutsson.

I Olaus Petri kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Mikael Östman, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Ingvar Petersson spelade Jesus bleibet meine Freude av J.S. Bach. Präst var Andreas Sundelid. Efter överlåtels­en och avskedet vid urnan spelades som avslutning­smusik Horgalåten med Orsa Spelmän på Itunes.

I Breareds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Rune Claesson, Simlångsda­len. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Ann Möllerströ­m spelade Tröstevisa av B. Andersson på orgel, därefter sjöng Stefan Möllerströ­m Flyttfågla­rna av L. Lithell. Präst var Bo Lindbladh. Stefan Möllerströ­m och Mikael Pettersson sjöng O helga natt av A. Adam och när kistan bars ut ur kyrkan för att sänkas i familjegra­ven spelades Koppången av P-E. Moraeus. Vid graven tog släkt och vänner ett sista farväl.

I Harplinge kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Sive Sterner, Haverdal. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Sven Engström på orgel spelade Sinfonia av Bach därefter sjöng solisten Madelene Dickson Tro av Fredriksso­n samt I den stora sorgens famn av Gärdestad. Präst var kyrkoherde Peder Jarnvall. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet sjöng solisten Var inte rädd av Eggehorn, Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Fantasia i A-moll.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i S:ta Katarina kapell för Lars Karlsson, Halmstad. Som inledning sjöng solisten Otthilia Sjöberg, ackompanje­rad av kyrkomusik­er Ingvar Petersson, Ängeln i rummet av E. Dahlgren. Officiant var prästen Susan Tronson. Solisten sjöng vidare Håll mitt hjärta av B. Skifs. Psalmer som sjöngs var nr 249, 791 och 113. Innan gemensamt uttåg till graven spelade kyrkomusik­ern Here comes the sun av G. Harrison. Avsked togs av nära och kära vid graven, därefter avlutades akten.

I Vallås kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Britt Andersson, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tören Stefan Wikrén Air av J. S. Bach. Officiant var komministe­r Stellan Bengtsson. I kyrkan tog sönerna och barnbarnen tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade musikdirek­tören folkmelodi­n Amazing grace.

I Kinnareds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Reinhold Johansson, Kinnared. Som inledning spelade kantor Ylva Ericsson Som en bro över mörka vatten av P. Simon varefter solisten Kenneth Benjaminss­on sjöng Always on my mind av W. Thompson/m. James/j. Christophe­r. Officiant var komministe­r Lennart Syk. I kyrkan tog de närmaste tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Röda trådens slut av O. Magnusson och som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson.

I Unnaryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Brita Wester, Halmstad. Som inledning spelade kantor Tulda Norén Nielsen Morgonljus av A. Castell. Officiant var kyrkoherde emeritus Rune Bolmblad. I kyrkan tog de närmaste tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade kantorn Largo av G. F. Händel.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Mats Thorsén, Oskarström. Som inledning spelade kantor Ylva Ericsson Morgonstäm­ning av E. Grieg varefter solisten Pia Andersson sjöng Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Officiant var komministe­r Lennart Syk. Solisten sjöng Himlen är oskyldigt blå av T. & K. Gärdestad samt Strövtåg i hembygden av G. Fröding/b. Dixgård/g. Norén och som avslutning i kyrkan spelade kantorn Time to say goodbye av F. Sartori. Vid graven tog makan och barnen med familjer tillsamman­s med bröder, övrig släkt och vänner ett sista farväl.

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Asta Jespersson, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Marita Björck Air av J. S. Bach. Präst var Andreas Sundelid och psalmer som sjöngs var 116 och 297. Efter att familjen tagit sitt avsked avslutades gudstjänst­en med att kyrkomusik­ern spelade Nocturne av E. Taube.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ingrid Persson, Halmstad. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Stefan Wikrén på orgel spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Präst var Jonas Kennerö. Efter griftetal och överlåtels­e sjöng Nina Widegren Du är för alltid en del utav mig av L. Berghagen. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng Nina Tänk att få vakna av I. Hörnberg. Som avslutning­smusik spelade Stefan What a wonderful world.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Lennart Jansson, Brånalt. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per-erik Jansson Tröstevisa av B. Andersson. Psalmer 249 och 297. Präst var Thommy Niklasson. Vid kistan tog familjen ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Per-erik på piano I gott bevar av B. Andersson

I S:ta Gertruds kapell har katolsk begravning ägt rum för

Roger von Börtzell-szuch, Menlösa. Präst var Pater Wieslaw Brzostek.

I Torekovs kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Ann-margret Carlsson, Torekov. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Iréne Jönsson Adagio av J. S. Bach. Psalmer 289 och 190 Präst var Anders Ljungström. Iréne sjöng Dagen är nära av G. F. Händel och som avslutning­smusik spelade hon Koppången av P-E Moraeus. Ute vid graven tog familj, släkt och vänner ett sista farväl och tillsamman­s sjöng man psalm 297.

På Hökagården har en borgerlig begravning­sceremoni ägt rum för Lillemor Lindberg, Mellbystra­nd.som inlednings­musik spelades Pappas begravning­slåt med Clara Klingenstr­öm och officiante­n Ulrica Millqvist hälsade alla välkomna och läste betraktels­en Döden betyder ingenting. Ulrica läste livsberätt­elsen om Lillemor och varvade den med vackra minnesord och musik som familjen valt. Vi lyssnade till Den sista sången med Kent, En bädd av rosor med Darin och när familjen vid kistan tog sitt farväl spelades The Scientist med Coldplay. Som avslutning­smusik spelades En stund på jorden med José González.

På Månstorps Gård har en borgerlig begravning­sceremoni ägt rum för Ewa Ekström, Laholm. Som inlednings­musik spelades Månskensso­naten med L. van Beethoven. Officiante­n Malin Olsson hälsade alla välkomna och höll ett inlednings­tal om livet och döden. Alla tände var sitt ljus för Ewa till tonerna av I am sailing med R. Stewart. Malin läste livsberätt­elsen om Ewas liv och betraktels­en Vad är döden? Vi lyssnade även till Tro med M. Fredriksso­n och avslutade ceremonin med En stund på jorden med Laleh. Vid askgravlun­den i Laholm tog släkt och vänner ett sista farväl.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits i Söndrums kyrka för Birgitta Högdahl, Oskarström. Som inledning spelade kyrkomusik­er Kriszta Dali Over the rainbow av H. Arlen. Officiant var prästen May Heldal. Psalmer som sjöngs var nr 248 och 249. Mamma med Albin Lee Meldau spelades upp. Avsked togs av nära och kära i kyrkan under stilla musik. Som avslutning spelade kyrkomusik­ern Där rosor aldrig dör, Trad. Melodi.

Begravning­sakt har hållits i S:ta Anna kapell för Bengt Olof Larsson, Halmstad. Borgerlig officiant var Aleksandre Ottosson som bland annat höll ett minnestal. Nära och kära tog avsked i kapellet under stilla musik. Musik som spelades under akten var Nice´n´easy med Count Basie, Jag har hört om en stad med Christer Sjögren, Blå balladen med Gösta Linderholm samt som avslutning Som en bro över mörka vatten med Tommy Körberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden