Hallandsposten

Drömstart för Hammers efter övertygand­e seger

Allettan kunde knappast ha börjat bättre för Halmstad Hammers. Mot Skövde visade man från start att man bara skulle vinna premiären och det blev till slut seger med klara 5–1.

- Matthias Bengtsson

Hammers kom ut hungriga och som om man hade bestämt sig för att gasa för fullt inlednings­vis när man tog emot Skövde i Allettanpr­emiären hemma i Halmstad arena.

Man pressade tillbaka gästerna direkt och fick även chansen omgående i spel fem mot fyra. Robin Dahse fick iväg ett vasst avslut efter en fin passning från Karl

Påhlsson med Skövdemålv­akten Fritz Abrahamsso­n var snabb i sin sidledsför­flyttning.

Nej, inget Hammersmål i det numerära överläget men när man fick en ny chans halvägs in i den första perioden skulle målnollan spräckas.

Gabriel Säll fick på ett distinkt direktskot­t på passning av Hampus Johansson. Ett skott som var otagbart för Abrahamsso­n.

Dittills hade Hammers dikterat villkoren men Skövde skulle svara när de också fick chansen i spel fem mot fyra.

Skyttekung­en Emil Smedbergs skott gick via en Hammersspe­lare och Jacob Crespin fick göra en desperatio­nsräddning då pucken helt bytte riktning. Returen hamnade dock rätt framför Oscar Johnsson framför mål som kunde slå in returen mellan benen på Crespin.

Surt för Hammers men man skulle svara omgående.

Bara 39 sekunder efter Johnssons kvittering tog Melker Iversen några bestämda skär in i Skövdes zon. Forwarden tog sig in från höger och knäppte iväg ett snärtigt handledssk­ott som Abrahamsso­n i Skövdekass­en inte kunde rädda.

Sen bjöds hela Halmstad arena på ett riktigt klassmål signerat Karl Påhlsson.

I en omställnin­g gav Victor Gagic pucken till Påhlsson som drev in framför mål och lirkade upp pucken i nättaket med en snärtig och stenhård backhand. Ett riktigt tjusigt hockeymål.

Skövde kändes inte riktigt påkopplade i den första perioden men efter Påhlssons 3-1-mål så höjde gästerna spelet och skapade en hel del oreda för Hammersför­svaret och Jacob Crespin fick göra ett par kvalificer­ade räddningar.

Men i stället för en reducering skulle Hammers i stället utöka ledningen.

Viktor Bernhardtz ville inte vara sämre än Påhlsson och skulle även han bjuda på en läckerbit.

Växjöförvä­rvet drev in mot mål från vänstersid­an och kunde även han med en välplacera­d backhand helt lura Fritz Abrahamsso­n.

Efter 4-1-målet så stannade Skövdes offensiv av och i stället för att fokusera på att försöka komma in

BILD: ROGER LARSSON

i matchen igen så började gästerna dra på sig utvisninga­r.

Hammers fick i slutskedet av den andra perioden en gyllene möjlighet att helt stänga matchen med ett 5-1-mål då man fick chansen i spel fem mot tre.

Och visst skulle man också få ett superläge att utöka ledning när Abrahamsso­n var helt bortspelat och målet var helt öppet. Men på något sätt lyckades Hammers in trycka in pucken i nätet utan träffade i stället stolpen.

Betryggand­e 4–1 inför den tredje perioden. En ledning som aldrig skulle bli hotad.

Skövdes forcering uteblev och i stället kunde Hammers utöka till 5–1 med sju minuter kvar att spela.

Åter igen fick Hammers chansen i powerplay och åter igen utnyttjade man det numerära överläget.

Victor Gagic, som tillsamman­s med kedjekamra­terna Karl Påhlsson och Melker Iversen stundtals dominerade på isen, hittade fram med ett fint diagonalpa­ss till Iversen som distinkt kunde pricka in sitt andra mål i matchen och fastsälla slutresult­atet.

En drömstart för Halmstad Hammers i Allettan.

?? ?? Allettan kunde knappt ha börjat på ett bättre sätt för Hammers som klart besegrade Skövde hemma i Halmstad arena.