Hallandsposten

Skarpskytt­ens nyårslöfte: ”Försöka hitta en lösning”

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Sju raka förluster på bortaplan men nästan full pott hemma. Drott vill avsluta 2022 med ännu en seger i Halmstad arena när Torslanda gästar. Kantspelar­en Axel Dahlman hoppas att ”hemmaborge­n” ska fortsätta att vara näst intill ointaglig. – Om vi ska vara usla på bortaplan får vi se till att vara bra på hemmaplan, menar Dahlman.

Drott försökte bryta sin minst sagt miserabla bortaform senast i derbyt mot Varberg innan jul.

Men det blev platt fall och storförlus­t med hela 26–37 vilket innebar sjunde raka bortaförlu­sten.

I kväll är Drott tillbaka i ”hemmaborge­n” Halmstad arena, där man tagit samtliga 14 poäng den här säsongen och bara förlorat en match, när Torslanda kommer på besök.

– Det är ett lag som är på uppgång och som hade en rätt trög start på säsongen. De har spelat ganska bra den senaste tiden och när de får spela sitt spel med fart så är de riktigt svårslagna. Det gäller att få stopp på deras anfallsspe­l så ska vi lösa det, menar Drotts kantspelar­e och skarpskytt Axel Dahlman.

Lagen möttes i Torslanda i slutet av november. En jämn match som Drott till slut förlorade med 28–30.

– Det var ingen superbra match från oss direkt men ändå spelade vi ganska jämnt. Samtidigt så är vi inte så bra på bortaplan.

Dahlman som kom inför säsongen från Anderstorp har hittills levererat i sin nya klubb och trivs med tillvaron i Halmstad.

– Jag trivs jättebra och Drott är en jäkligt bra förening att spela i. Vi har ett bra lag och så har det gått ganska bra för mig personlige­n med så det finns inte mycket att klaga på.

Ändå finns det saker som den 25-årige kantspelar­en hoppas att laget ska förbättra. Framför allt spelet på bortaplan som har gäckat Drott hela säsongen.

– Innan säsongen vågade jag inte hoppas på att vi skulle ha 14 poäng vid jul. Så det är så klart bra men jag blir aldrig nöjd utan jag känner att det finns matcher som vi förlorat som vi kunde ha vunnit. Då börjar man tänka att hade vi vunnit dem så hade vi legat på kvalplats uppåt nu. Men i stort sett har vi gjort en bra höst och det krävs bara en seger så är vi femma. Det är tokjämnt i serien.

Hur kommer det sig att det är så stor skillnad på ert hemmaspel kontra ert bortaspel enligt dig?

– Om jag bara hade haft svaret på den frågan. Kanske är det för att vi vågar spela ut mer hemma men jag har ingen aning. Personlige­n tycker jag inte det är svårare att spela på bortaplan. Det är snart nytt år och då får vi försöka hitta en lösning.

Ett nyårslöfte kanske?

– Ja precis, det får vi ha, avslutar Dahlman med ett leende.

 ?? BILD: ANDERS ANDERSSON/ARKIVBILD ?? Axel Dahlman har haft en stark debutsäson­g i Drott. Nu hoppas han att man ska avsluta 2022 på bästa sätt med en ny hemmaseger mot Torslanda.
BILD: ANDERS ANDERSSON/ARKIVBILD Axel Dahlman har haft en stark debutsäson­g i Drott. Nu hoppas han att man ska avsluta 2022 på bästa sätt med en ny hemmaseger mot Torslanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden