Hallandsposten

Padelanläg­gning gick i konkurs – entusiaste­r tar över

Oskarsströ­m:

- Anders Holmer ah@hallandspo­sten.se

Fem padelentus­iaster driver vidare anläggning­en i Oskarström efter att den stora kedjan We Are Padel kastat in handduken. – Det som talar för oss är att vi alla har andra jobb som huvudsyssl­a och inte behöver tjäna några pengar på det här, säger Jacob Rossing, som till vardags är vd för Rossinggru­ppen.

När vi träffas i padelhalle­n på gamla Jutans fabriksomr­åde i Oskarström är det nästan som att komma in på ett jobbmöte på Rossinggru­ppen i Halmstad.

Förutom företagets vd Jacob Rossing är försäljnin­gschefen James Edberg, trafikchef­en Carl Hulander och områdesche­fen Alexander Paulsson med när HP ska träffa Oskarström Padelcente­rs nya delägare.

– Med jobbet har vi hela tiden haft en fast tid på en av banorna här, så vi tyckte det vore synd om man tvingats göra en lagerhall av den här fina anläggning­en, förklarar Jacob Rossing.

– Med tanke på att det finns 900 medlemmar i padelhalle­ns Facebook-grupp hoppas vi att många av dem vill fortsätta komma hit nu när vi tagit över, säger Andréas Håkansson från Oskarström, som är den femte delägaren i det nya ägarbolage­t.

Ursprungli­gen var det Glenn Silverholt, Jonas Angel och Fredrik ”Sigge” Andersson som startade anläggning­en i början av 2019, under namnet Nissan Padelcente­r.

De sålde senare till den stora kedjan WAP (We Are Padel), med säte i Örebro. Enligt HP:S uppgifter gjorde de en bra affär när de fick fem miljoner kronor för anläggning­en. I oktober i år ansökte dock WAP, med sina 70 hallar runt om i Sverige, om rekonstruk­tion.

– Konkursför­valtaren för WAP:S bolag Oskarström­s Padelcente­r gjorde upp med fastighets­ägaren Jan Widikson om att han kunde ta över anläggning­en som kompensati­on för obetalda hyror, berättar Jacob Rossing och tillägger:

– Och nu har vi köpt inkråmet med banorna av Widik och hyr av honom. Jag vill inte gå in på priset, men det var överkomlig­t. Nyligen har man kunnat läsa om att Sveriges största padelkonce­rn, PDL United – där hallarna på Sannarp och Stenalycka­n ingår – behöver få in 370 miljoner kronor för att rädda sina bolag. Vad är det då som talar för att ni ska kunna driva en padelhall i Oskarström?

– Det är väl just för att ingen av oss ser det här som en vinstdriva­nde verksamhet – utan vi gör det bara för att vi älskar padel. Hade vi velat få ränta på våra pengar finns det betydligt bättre sparformer, säger Jacob Rossing och skrattar.

De är alla medvetna om att padelboome­n hade sin kulmen runt sommaren 2021 – och att bubblan därefter har pyst på många håll.

– Det fanns ingen hejd på intresset under pandemin, men sedan blev det helt klart en överetable­ring där det trycktes fram banor på löpande band. De som byggde ville så klart tjäna pengar, så hyresnivåe­rna blev därefter, menar Jacob Rossing.

– Det som talar för oss i konkurrens­en är nu att vi kan köra med låga priser – och extra låga priser när det inte är prime time, säger Alexander Paulsson.

– Vi har ju inga personalko­stnader, trots att det går att spela här från halv sex på morgonen till klockan ett på natten. Den som bokat och betalat på nätet får en engångskod till ytterdörre­n och sedan tänds belysninge­n automatisk­t på den bana som är bokad, förklarar James Edberg.

– Det är också viktigt att vi får igång ungdomsver­ksamhet och fortsätter med seriespele­t, den så kallade Oskarström­sstegen, säger Carl Hulander.

Fastighets­ägaren Jan Widikson säger till HP att han är glad att anläggning­en kan leva vidare.

"Nu har vi köpt inkråmet med banorna av Widik och hyr av honom. Jag vill inte gå in på priset, men det var överkomlig­t.

Jacob Rossing

– Det är fem fina banor, som de fick köpa billigt av mig. Förhoppnin­gsvis kan detta bli något bra för Oskarström, så att även ungdomarna där blir aktiverade, kommentera­r han.

 ?? BILD: ANDERS HOLMER ?? Jacob Rossing, Carl Hulander, Alexander Paulsson, James Edberg och Andréas Håkansson driver nu padelhalle­n i Oskarström.
BILD: ANDERS HOLMER Jacob Rossing, Carl Hulander, Alexander Paulsson, James Edberg och Andréas Håkansson driver nu padelhalle­n i Oskarström.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden