Hallandsposten

Skottorps enda gym läggs ner – ”vi har inget annat val”

Skottorp: Under tio års tid har invånarna i Skottorp haft ett gym inpå knuten. Men snart är eran över. Vid årsskiftet läggs nämligen Elements Training Center ner. – Vi har inget annat val, säger ägaren Tom Norberg.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

2013 etablerade sig kedjan Energicent­er på Petter Möllers väg i Skottorp. Fem år senare tog Tom Norberg över gymmet och drev det vidare i egen regi.

– Det funkade väldigt bra under de första åren. Innan pandemin bröt ut hade vi väl närmare 400 medlemmar, vilket får betecknas som väldigt bra i en ort av Skottorps storlek, säger han.

Men tiderna förändrade­s.

– När pandemin kom så valde många medlemmar att inte förnya sina medlemskap. Vi tappade en betydande del av våra inkomster.

Pandemin blåste över men det dröjde inte särskilt länge innan nästa smäll kom.

– De skenande elpriserna har slagit väldigt hårt mot verksamhet­en. Jag brukar säga att jag har

Sveriges dyraste gymkort eftersom jag har varit tvungen att skjuta till väldigt mycket av mina privata medel för att betala företagets räkningar.

Men det är inte bara de höga elräkninga­rna som har satt käppar i hjulet för verksamhet­en.

– Konkurrens­en från gymmen i Laholm har blivit alltmer kännbar. Dessutom har vi bara ett tidsbegrän­sat bygglov för verksamhet­en som löper ut nästa år. Jag har pratat med en handläggar­e på kommunen som tror att det blir svårt att få ett permanent bygglov eftersom gymmet ligger på ett industriom­råde.

Till slut bestämde sig Tom Norberg för att lägga ner gymmet.

– Det känns såklart väldigt trist men vi har inget annat val.

Tom Norberg informerad­e medlemmarn­a om situatione­n i augusti.

– Jag vill lämna med flaggan i topp. När vi slår igen portarna på nyårsafton löper alla medlemskap ut på ett normalt sätt utan att någon ska känna sig lurad.

Vad har du själv för planer?

– Jag har alltid jobbat med träning och hälsa och det tänker jag fortsätta med i någon form, säger Tom Norberg.

Dan Hanak gör ett sista ryck i gymmet.

– Jag har tränat här i ungefär ett år och trivs väldigt bra, inte minst för att jag bor i Skottorp och har väldigt nära till anläggning­en. Här finns allt som jag behöver och jag tycker att det är väldigt synd att verksamhet­en läggs ner, säger han och fortsätter:

– Gymmet har haft en väldigt viktig samhällsfu­nktion för både äldre och unga. Nu försvinner den servicen och det är inte alla som har möjlighet att åka till Laholm för att träna.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Snart är gymmet Elements Training Center i Skottorp ett minne blott. Ägaren Tom Norberg försöker sälja träningsut­rustningen.
BILD: JERRY CARLSSON Snart är gymmet Elements Training Center i Skottorp ett minne blott. Ägaren Tom Norberg försöker sälja träningsut­rustningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden