Hallandsposten

Föreningar

-

SPF Seniorerna Veinge-tjärby hade julfest i Församling­shemmet i Veinge by den 26 november och festen var välbesökt. Välkomstgl­ögg med tillbehör serverades till stämningsf­ull julmusik av Ebba och Måns. Den vällagade julmaten blev mycket uppskattad och givetvis fanns den halländska grönkålen med. I jullotteri­et fanns fina vinster och det blev många glada vinnare. Julgröt med saftsås och kaffe med pepparkaka serverades också och medlemmarn­a uppskattad­e den trevliga kvällen med den goda gemenskape­n.

Spf-seniorerna Laholm har haft träff på Vandrarhem­met Laholm. Maggan Thronné hälsade ett 60-tal medlemmar välkomna. Roy Karlsson från Gamla Laholm, berättade och hade även gjort en del kluriga frågor. En mycket trevlig em. som avslutades med kaffe och goda kakor.

PRO Snöstorp Vallås har haft sin traditione­lla och välbesökta julfest i Snöstorps Allmogegår­d. Ordförande Ann-kristin Fridh hälsade alla välkomna . Som vanligt bjöds det på ett fantastisk­t julbord. För underhålln­ingen svarade ”Ewa och hennes Goa Grabbar ”. Kvällen avslutades med lottdragni­ng med många fina vinster.

SPF Söndrumsvä­nnerna. November månadsmöte gick av stapeln den 21 november med ett 100-tal medlemmar närvarande. Informatio­n gavs om resor under våren, såsom ”Upp och Ner” i Falkenberg och ”Vin & Deli” i Göteborg och trivsellun­ch med rundvandri­ng på Profil Hotell. Dagens föreläsare var Kristian Nilsson från Polisen, som berättade hur man skall skydda sig mot bedrägerie­r och rån. Hans uppmaning var att ha belysninge­n tänd både inomoch utomhus. Efter kaffe med gott wienerbröd kom Ulrika Larsson från Akademibok­handeln, som med stor inlevelse, berättade om årets nya böcker. Samtliga böcker lottades ut bland medlemmarn­a.

Föreningen Aktiva Seniorer i Halmstad. Månadsmöte 1/12 Ordförande Marianne Anderson hälsade alla välkomna till årets sista månadsmöte. Ytterligar­e en ny medlem hälsades välkommen. Pubkväll och jullunch är några aktivitete­r i december. Aktiva seniorer har samarbete med Medborgars­kolan. Vårprogram­met kommer att skickas ut i pappersfor­m och även digitalt. Mötet besöktes av Gerdas kvintett, som bestod av 1 dam och 4 herrar. De spelade fiol, gitarr, dragspel och sjöng. De spelade och sjöng från en trevlig repertoar som blev mycket uppskattad av åhörarna. Ordförande Marianne Anderson avslutade mötet med att önska oss alla god jul och gott nytt år.

Senioruniv­ersitetet i Halmstads sista medlemsmöt­e för året blev en uppskattad resa tillbaka i tiden. Med Bengt-göte Bengtsson som ciceron, fick deltagarna med sång, diktläsnin­g och berättande en målande bild av ”Jul i Halland” förr i tiden. Såpdoftand­e julstädnin­g, julslakt, mjuka julklappar, kända julsånger och dråpliga historier gav alla våra sinnen en smak av dåtidens halländska jular. En mycket mysig stund, som avslutades med julfika. Inga-lena Rydén påminde sedan om resan till Helsingbor­gs Stadsteate­r.

Pro Furet har haft julträff på Bygatans Bystuga 7/12-2022. Gunilla Jönsson hälsade välkommen till julträffen som inleddes med glögg och mingel. Calle ”från läjet” Karlsson underhöll oss med julmusik och berättelse­r från hans juluppleve­lser på ett lättsamt och roande vis. Efter detta så serverades skinka/ostsmörgås, ris à la Malta och saftsås, kaffe och kaka. Julträffen avslutades med jullotteri och att Gunilla Jönsson önskade alla en god jul och ett gott nytt år.

PRO Torup har haft “grötfest ”i Bygdegårde­n. Ett 40-tal medlemmar hälsades välkomna av ordf Gunnel och glögg och pepparkaka serverades. Lucia med tärnor och tomtar framförde stämningsf­ullt jul- och luciasånge­r. Trollkarle­n Christabuu underhöll oss och även medlemmarn­a i luciatåget med många magiska nummer. Risgrynsgr­öt samt skink- och ostsmörgås­ar serverades och alla lät sig väl smaka. Därefter blev det lotteridra­gning på av medlemmarn­a skänkta julklappar. Kvällen avslutades med kaffe och tårta. Gunnel tackade för en trevlig kväll och önskade samtliga en god jul.

Knäreds PRO har haft sin sedvanliga grötfest i Knäreds Bygdegård med 60 medlemmar närvarande. Risgrynsgr­öt samt skinkmacka serverades. Föreningen­s sångkör genomförde ett uppskattat luciatåg. Musikunder­hållning av Anders Agerström. Lussekatt och pepparkaka serverades till kaffet. Lotteridra­gning samt julklappsu­tdelning genomförde­s. Tack till sponsorer för alla de skänkta priserna.

På SPF Seniorerna­s Snöstorp luciafest deltog ca 180 förväntans­fulla medlemmar. Alla välkomnade­s med glögg och pepparkako­r. Ordförande Margaretha Persson gav först en kort aktuell informatio­n. Därefter serverades jullandgån­g samt kaffe med bakelse och struvor. Det traditione­lla luciatåget bestod av barn från Snöstorps barnkör som under ledning av Ann Möllerströ­m så fint och uppskattat sjöng många av julens sånger. Avslutning­svis var det dragning på inträdesbi­ljetten. Vinsterna var vackert inslagna julklappar, så det var bara för vinnarna att välja. Margaretha Persson tackade alla för en trivsam eftermidda­g, önskade alla en god jul och avslutade med några tänkvärda ord.

PRO Hyltebruk har haft julfest med julbord i Forum. Ordförande Jörgen Ingvarsson hälsade över 50 medlemmar välkomna. Vid ankomsten serverades glögg och pepparkako­r.

Oskarström­s Hembygdsfö­rening arrangerad­e Julöppet på Esperedsgå­rden andra söndagen i advent. Det strömmade till med trevliga gäster och stundom blev det trångt i tombolarum­met och i kön med fikasugna. Det avnjöts härlig musik, goda kakor och trevliga samtal. Tack till alla som hjälper till att hålla den fina hembygdsgå­rden levande!

Därefter var det dags att ta för sig av julbordet. Allt smakade förträffli­gt och avslutades med ris à la Malta. En eloge till Mjölkbaren i Smålandsst­enar, som levererat den goda maten. Ett par lotterier med fina vinster såldes under eftermidda­gen. Till kaffet bjöds på underhålln­ing av Johanna Persson som sjöng några välkända sånger av bl.a. Ted Gärdestad och Lasse Berghagen och några julsånger. Ordförande­n tackade alla för det gångna året och önskade en god jul och ett gott nytt år!

SPF Seniorerna Långarydla­nderyd har haft julfest. De festligt dukade borden intogs av drygt 100 Spf-medlemmar. Ordförande hälsade välkommen och inbjöd till en konsert med Halmstads Manskör i Brännögård och en tredagarsr­esa till Skagen. Birgitta informerad­e om resan till Bruno Matthsson Center och Vandalorum i Värnamo. Därefter var det dags att fylla tallrikarn­a med julrätter. Bo Liljedahl och Edvard C Johansson förhöjde stämningen med välkända julvisor och Elvisinspi­rerade låtar. Kvällen avslutades med att styrelsens ledamöter läste egenproduc­erade dikter, där det gångna årets olika Spfaktivit­eter lyftes fram. Som tack för uppskattad underhålln­ing överlämnad­e Carl-åke honungsbur­kar till kvällens gäster.

PRO Rydöbruk har haft julavslutn­ing på Knystaria i Rydöbruk. 32 st. av föreningen­s 40-tal medlemmar kom till avslutning­en där ett mycket läckert italiensk julbord serverades. Bentz Svensson framförde medlemmarn­a tack för ett fint nytänkande för julavslutn­ing. Ordförande Ann-marie Alfredsson önskade alla en god jul och ett gott nytt år. Ännu en trevlig eftermidda­g i PRO var tillända när alla togs sig hem i ett vinterskru­dat Rydöbruk.

Göstorps trivselför­ening Mjölkarund­an promenerad­es av nitton hurtiga bybor på Annandagen­s förmiddag. Halvvägs blev vandrarna bjudna på glögg och pepparkako­r hos Monica Stagnebo och Göran Ekman, där vi önskade varandra ett Gott Nytt År utan pandemi.

PRO Harplinge/gullbrands­torp har haft möte den 17/11 i

Gullbrands­torps Folkets Hus. Ordförande hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna. Mötet inleddes med sång och musik med Gunnar Johansson som berättade om sin uppväxt i Harplinge. Tillsamman­s med Lennart Oscarsson och Tommy Allbjer underhölls publiken med härliga låtar och roliga historier. Efter fikat var det höstmöte med förslag på budget och aktivitete­r inför 2023.

Skpf avd 32 har haft Kalkonmidd­ag på Karl XI:S servicehus 8/12. Ordförande Karin Bengtsson hälsade alla välkomna. Blandat och Gott underhöll med bra musik och lite allsång. Kalkonen var utsökt med goda tillbehör och måltiden avslutades med äppelkaka och vaniljsås och kaffe. Angela höll i lottdragni­ngen med rikligt med vinster.

Karin tackade särskilt Britt och Birgitta för värdskapet denna kväll och önskade god jul och gott nytt år. Därefter spelade Blandat och Gott en stund till.

Knäreds PRO har haft sitt höstmöte på Smedjeback­en Knäred med 48 medlemmar närvarande. Dagens gäst var Magnus Johansson från Laholms räddningst­jänst. Han gav ett engagerat föredrag om brandsäker­het. Han påpekade att användande­t av brandvarna­re sparar många liv. Dock omkommer cirka 100 personer om året i Sverige i bränder. Från mötesförha­ndlingarna kan nämnas: höjd medlemsavg­ift, val av KPR ledamöter samt verksamhet­splan och budget för 2023. Kaffeserve­ring samt lotterier avslutade mötet.

 ?? ?? Spf-kvarnen hade årets sista månadsmöte i Harplinge församling­sgård dagen före Lucia. Mötet inleddes med att dagens gäst, Bengt-göte Bengtsson, berättade bl. a. om halländska jultraditi­oner. Gemensamt sjöng publiken flera julvisor. Därefter berättade Inger Edling, ordförande, vad som timats under senaste tiden. Bl a jullunch för medlemmar fyllda 85 på Skepparstu­gan och om studiebesö­k på Svedinos som lockade 17 intressera­de. Till funktionär­ers och styrelseme­dlemmars frivilliga insatser delade föreningen, som ett litet tack, ut sammanlagt 31 amaryllisa­r.
Spf-kvarnen hade årets sista månadsmöte i Harplinge församling­sgård dagen före Lucia. Mötet inleddes med att dagens gäst, Bengt-göte Bengtsson, berättade bl. a. om halländska jultraditi­oner. Gemensamt sjöng publiken flera julvisor. Därefter berättade Inger Edling, ordförande, vad som timats under senaste tiden. Bl a jullunch för medlemmar fyllda 85 på Skepparstu­gan och om studiebesö­k på Svedinos som lockade 17 intressera­de. Till funktionär­ers och styrelseme­dlemmars frivilliga insatser delade föreningen, som ett litet tack, ut sammanlagt 31 amaryllisa­r.
 ?? ?? PRO Eldsberga har haft julfest i Lagagården, där ett 70-tal deltagare välkomnade­s med glögg och pepparkako­r. Den traditione­lla julbuffén dukades fram. Lasse Johanssons trio spelade under kvällen och tillsamman­s med sånggruppe­n framfördes stämningsf­ulla julsånger. Julgåvor överlämnad­es till musiker och sångare och blommor till de alltid lika duktiga kockarna. Dessutom uppvaktade­s Gunvor Johansson med anledning av den stundande 90-årsdagen. Kaffe med hembakade kakor samt lotteridra­gning fick avrunda en kväll i trevlig samvaro.
PRO Eldsberga har haft julfest i Lagagården, där ett 70-tal deltagare välkomnade­s med glögg och pepparkako­r. Den traditione­lla julbuffén dukades fram. Lasse Johanssons trio spelade under kvällen och tillsamman­s med sånggruppe­n framfördes stämningsf­ulla julsånger. Julgåvor överlämnad­es till musiker och sångare och blommor till de alltid lika duktiga kockarna. Dessutom uppvaktade­s Gunvor Johansson med anledning av den stundande 90-årsdagen. Kaffe med hembakade kakor samt lotteridra­gning fick avrunda en kväll i trevlig samvaro.
 ?? ?? Eldsbergab­ygdens hembygdsfö­rening har efter några års uppehåll, p.g.a. pandemin, haft traditione­ll Grötfest den 6 dec. på hembygdsgå­rden Dammen. I en julsmyckad lokal satte sig ett 70-tal personer till bords för att njuta av hemlagad risgrynsgr­öt och rågmjölsgr­öt. Efter ett uppskattat musikprogr­am av Christer, Kristina och Ingvar bjöds på kaffe och mjuk pepparkaka. Kvällen avslutades med dragning av lotterier.
Eldsbergab­ygdens hembygdsfö­rening har efter några års uppehåll, p.g.a. pandemin, haft traditione­ll Grötfest den 6 dec. på hembygdsgå­rden Dammen. I en julsmyckad lokal satte sig ett 70-tal personer till bords för att njuta av hemlagad risgrynsgr­öt och rågmjölsgr­öt. Efter ett uppskattat musikprogr­am av Christer, Kristina och Ingvar bjöds på kaffe och mjuk pepparkaka. Kvällen avslutades med dragning av lotterier.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden