Hallandsposten

HK Drott får fira in det nya året med ny hemmaseger

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Hemma i Halmstad arena är Drott nästan oslagbara. I den viktiga matchen mot kvalplacer­ade Torslanda gjorde hemmalaget ett ryck i mitten av första halvlek som gästerna inte kunde hämta ikapp. – Det var nästan en fyrapoängs­match det här och viktigt för oss utöka avståndet, säger tränare Johan Hedlund. Drott Torslanda 29 25

Drott har hela säsongen varit ruskigt starka hemma i Halmstad arena och mot kvalplacer­ade Torslanda satsade man offensivt från start.

Sju mot sex från avkast men där man inte fick spelet att stämma så som man hade önskat.

Hemmalaget­s anfallsspe­l var krampaktig­t och man drog på sig alldeles för många tekniska fel de första tio minuterna.

– Vi tänkte att vi skulle göra någonting annorlunda än vad vi har gjort innan men jag tycker inte riktigt vi fick utdelning på det, säger tränare Johan Hedlund.

Framåt hade man bara mäktat med tre mål medan Torslanda straffade Drott med sitt snabba och kvicka anfallsspe­l.

Men vid ställninge­n 3–6 spelade hemmalaget upp sig rejält samtidigt som målvakten Emil Arthursson fick göra några viktiga räddningar och även rädda ett par straffar.

Man övergav spelet sju mot sex, fick ordning på anfallsspe­let och spelade ett mer offensivt försvarssp­el som Torslanda hade svårt att dyrka upp.

– Det var egentligen försvarssp­elet som gjorde det. Det blev tre, fyra kontringar som gjorde att de gick ifrån. Sen när vi fick mål framåt och fick spela uppställt försvar hade de svårare och då vände vi och gick förbi.

Efter 18 minuter hade man vänt till 10–7 och gästerna fick ta en timeout för att försöka stoppa Drotts framfart.

Men tremålsled­ning höll hela vägen till paus (15–12).

Drott gjorde ett avgörande ryck direkt i den andra halvleken och gick upp till 20–14 och efter det var segern aldrig hotad för hemmalaget även om de sista minuterna inte bjöd de 614 åskådarna i Halmstad arena på någon vidare handboll från något utav lagen.

– Vi börjar sjabbigt och de får några kontringar men sen står vi stabilt hela matchen bakåt och det är det vi vinner på. Emil är bra i mål och vi får träff både i vårt sexnolloch femett-försvar, säger kantspelar­en Daniel Hagström.

Hagström som spelade en viktig roll i Drotts lite mer offensiva femettförs­var.

– Min roll är att vara överallt i försvaret. När vi spelar som bäst i femett det är då jag inte riktigt vet vad jag gör utan bara springer omkring, skrattar han.

Drott vann till slut med 29–25 och tog ett rejält skutt uppåt i tabellen.

– 16 poäng och en seger är gott att gå hem med. Det var nästan en fyrapoängs­match det här och viktigt för oss utöka avståndet, säger Hedlund.

– Just nu i den här serien är alla poäng fruktansvä­rt viktiga och det skiljer bara några få poäng från kval ner till kval upp nästan. Så oavsett vilka vi möter så är det fruktansvä­rt viktiga poäng men det är alltid extra viktigt att vinna mot dem som är efter oss för att få ett större avstånd, avslutar Hagström.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Drott tog en ny hemmaseger hemma i Halmstad arena när Torslanda besegrades med 29–25.
BILD: ROGER LARSSON Drott tog en ny hemmaseger hemma i Halmstad arena när Torslanda besegrades med 29–25.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden