Hallandsposten

Man knivhöggs efter grannbråk om hög musik

Halmstad: Ett bråk om hög musik ledde till att en man blev knivhuggen av sin granne tidigare i höstas. Nu döms mannen med kniven till fängelse för grov misshandel.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Mannen ådrog sig bland annat knivskador på armen.

Dramat utspelade sig i ett lägenhetsh­us på Linehed under en kväll i oktober i år. En man kom då hem från jobbet och skulle titta på en fotbollsma­tch på tv. Mannen stördes dock av hög musik från lägenheten intill. Han bankade på väggen och skrek att grannen skulle sänka musiken.

Efter ungefär en kvart stängde grannen, som är i 40-årsåldern, av musiken och gick ut i trapphuset, varpå han dock fortsatte leva rövare genom att skrika svordomar och hotfulla ord. Mannen säger att han såg att grannen stod precis utanför hans dörr, varpå han öppnade dörren för att se vad som stod på.

"Halmstads tingsrätt anser att det är bevisat att 40-åringen tillfogat sin granne skadorna

40-åringen ska ha luktat alkohol och sluddrat och mannen knuffade undan honom från dörren. Grannen kom tillbaka och försökte slå mannen och ett bråk uppstod och slag delades ut. Efter att mannen knuffat undan 40-åringen ännu en gång upptäckte han att han blivit knivskuren. 40-åringen sprang därefter från lägenhetsh­uset.

Grannen har själv berättat att han mådde dåligt den aktuella kvällen. Han drack sprit och spelade musik. Han säger att han tog med sig en kniv när han gick ut i trapphuset för att kunna skrämmas eller försvara sig med om det blev bråk. Han säger även att han inte ville skada sin granne, utan att han bara tänkte knuffa honom och att det var en olyckshänd­else.

Halmstads tingsrätt anser att det är bevisat att 40-åringen tillfogat sin granne skadorna och dömer honom därför för grov misshandel till fängelse i ett och ett halvt år. Han ska dessutom betala skadestånd på 82 700 kronor till grannen.

 ?? BILD: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ??
BILD: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden