Hallandsposten

Lukas är årets första hallänning

Halland: Falkenberg­sparet är överlyckli­ga. Klockan 05.14 på nyårsdagen kom deras Lukas till världen på sjukhuset i Varberg. – Det var en otroligt häftig födelsedag­spresent. Det trodde jag aldrig, säger Jovanka Lazic, som fyller 37 år i dag.

- Malin Strandberg malin.strandberg@hp.se 010-471 50 25

Henrik Persson och Jovanka Lazic, Vinberg, blev föräldrar till sitt andra gemensamma barn tidigt på nyårsdagen­s morgon. Det innebär att deras son – 4 170 gram tung och 51 centimeter lång – är Hallands förstfödda bebis 2023.

– Vi har varit inne på att han skulle bli ett decemberba­rn. Men ju längre tiden gick insåg vi att det här kanske går över årsskiftet, berättar Jovanka.

Är det en fördel eller nackdel att Lukas är född efter tolvslaget?

– Det är både och. Fyller man år på nyårsafton firar hela världen en med fyrverkeri­er. Men nu fyller han år den 1 januari och får dela födelsedag med sin mamma – vilket är fantastisk­t, säger Henrik.

I dag fyller nämligen Jovanka 37 år och födelsedag­en ska firas med välförtjän­t vila och god mat. Egentligen skulle Lukas kommit lagom till jul men i stället fick paret komma till sjukhuset för en igångsättn­ing av förlossnin­gen i fredags.

– Han var egentligen beräknad till den 22 december men han var inte så sugen på att komma då. Det tog till i dag på morgonen innan han ville titta ut, säger Jovanka.

När väl bebisen hade kommit var namnvalet en självklarh­et.

– Min mamma heter Luja och Lukas är en version av det namnet, säger Jovanka och Henrik tillägger:

– Namnet kom på tal redan innan vi valde Matteo till den stora pojken.

Storasysko­nen Matteo, 2 år och Elin, 24 år, är väldigt förväntans­fulla och Jovanka och Henrik hoppas att de kan åka hem till Vinberg redan imorgon, måndag. Paret är dock väldigt nöjda med sjukhusvis­telsen i Varberg och vill passa på att hylla personalen.

– Vi har fått ett profession­ellt bemötande och här är stillsamt och trivsamt. Valet var enkelt när vi skulle ha en till. Det var hit vi skulle, det visste vi, avslutar Henrik.

 ?? BILDER: MALIN STRANDBERG ?? Klockan 05.14 på nyårsdagen kom deras Lukas till världen. Sju timmar senare fick tidningen träffa föräldrarn­a Henrik Persson och Jovanka Lazic på sjukhuset i Varberg.
BILDER: MALIN STRANDBERG Klockan 05.14 på nyårsdagen kom deras Lukas till världen. Sju timmar senare fick tidningen träffa föräldrarn­a Henrik Persson och Jovanka Lazic på sjukhuset i Varberg.
 ?? ?? Lukas – 4 170 gram tung och 51 centimeter lång – är Hallands förstfödda bebis 2023.
Lukas – 4 170 gram tung och 51 centimeter lång – är Hallands förstfödda bebis 2023.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden