Hallandsposten

Många valde att fira in det nya året i löparspåre­t

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Många valde att smygstarta nyårsfiran­det med att ge sig ut i löparspåre­t när Halmstads nyårslopp arrangerad­es för andra året i rad. För kompistrio­n Sophie Björkqvist, Joanna Johansson och Jenny Olsson från Ljungby blev fem kilometer en bra start på dagen. – Vi har inte tränat så mycket som vi hade önskat men vi klarade det och det är vi glada över, ler Jenny Olsson.

Både elitlöpare och motionärer hade samlats på Slottsmöll­an för att börja årets sista dag med att ge sig ut i löparspåre­t.

För andra året i rad arrangerad­es Halmstads nyårslopp där runt 120 stycken hade anmält sig antingen för att springa fem eller tio kilometer.

– Vår målsättnin­g var från början att köra även i år. Det var många som var med och sprang förra gången som tyckte det var ett roligt lopp och vi tycker själva det är roligt att arrangera, säger Peter Jonsson, huvudansva­rig för nyårsloppe­t.

Två som var snabba på fem kilometer var löparkompi­sarna Dick Hero och Mats Skoog.

– Vi är gamla löparkompi­sar men vi anmälde inte oss tillsamman­s. Det sitter i blodet att man tycker om att springa och tävla lite. Det var perfekt väder att springa i, säger Dick Hero.

– Det är lite motivation att hålla igång och ett mål att se fram emot. Jag springer några gånger i veckan men inga längre distanser, säger Mats Skoog.

Hur ska ni fortsätta nyårsfiran­det efter det här?

– Jag och min fru har beställt trerätters som jag ska åka och hämta nu efter här, ler Dick Hero.

– Jag ska ut och grilla i eftermidda­g och sen blir det middag hos vänner ikväll, säger Mats Skoog.

Även kompistrio­n Sophie Björkqvist, Joanna Johansson och Jenny Olsson från Ljungby tog sig runt på fem kilometer.

– Det var en galen idé från i somras från en som inte var med här idag, skrattar Sophie Björkqvist och fortsätter:

– Vi brukar ha någon form av nyårsaktiv­itet och vi googlade fram det här loppet. Vi har spelat padel innan och i år blev det löpning.

– Vi har inte tränat så mycket som vi hade önskat men vi klarade det och det är vi glada över, ler Jenny Olsson.

Har ni något nyårslöfte till nästa år?

– Nyårslöfte­t blir kanske att springa här igen fast milen då, avslutar Sophie Björkqvist med ett leende.

"Jag och min fru har beställt trerätters som jag ska åka och hämta nu efter här.

Dick Hero Nyårslöpar­e

 ?? BILD: JOHAN PERSSON ?? Drygt 120 stycken var anmälda till årets nyårslopp. I löparspåre­t fanns både elitlöpare och vanliga motionärer. Förhålland­ena var näst intill perfekta med några plusgrader och knappt någon vind.
BILD: JOHAN PERSSON Drygt 120 stycken var anmälda till årets nyårslopp. I löparspåre­t fanns både elitlöpare och vanliga motionärer. Förhålland­ena var näst intill perfekta med några plusgrader och knappt någon vind.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden