Hallandsposten

Fick lämna HBK – nu är Berntsson klar för J-södra

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Alexander Berntsson fick inte förnyat kontrakt med HBK. Mittbacken har nu gjort klart med en ny klubb då han har skrivit på för två år med Jönköpings Södra i Superettan. – Det ska bli väldigt kul och jag tror det kommer vara nyttigt för min del som fotbollssp­elare att utvecklas i en ny miljö, säger Berntsson om flytten.

Efter att ha tillbringa­t hela sin fotbollska­rriär i HBK fick mittbacken Alexander Berntsson inte förnyat kontrakt med HBK.

I stället blir ny klubbadres­s Jönköpings Södra i Superettan till nästa säsong då Berntsson skrivit på ett tvåårskont­rakt med klubben.

När det blev klart att mittbacken inte skulle få förlängt med HBK hörde hans tidigare lagkamrat i HBK och nu sportchef i Jönköpings Södra Junes Barny av sig omgående för att göra klart med 26-åringen.

– Junes hörde av sig ganska tidigt. Redan när det kom ut att jag inte skulle fortsätta i HBK. Sen har vi snackat lite från och till i december och sen kom vi fram till att vi kör. Varför blev det just Jönköpings Södra?

– Det var den rollen som både Junes och tränaren sa att jag kommer få. Att jag ska vara en ledare och hur de vill att jag ska spela. Jag tyckte det lät intressant.

– Det är ganska mycket nytt i laget med en ny tränare med. En mix bland unga och lite äldre där jag är en av dem som är mest erfaren.

Berntsson som debuterade i HBK 2014 fick sparsamt med speltid i år och menar att klubbytet och chansen att testa på en helt ny miljö kommer vara bra för honom.

– Det ska bli väldigt kul och jag

BILD: JOHAN PERSSON/ARKIVBILD

tror det kommer vara nyttigt för min del som fotbollssp­elare att utvecklas i en ny miljö. Men även som människa med att få testa på en helt ny stad så jag ser det bara som positivt, avslutar han.

 ?? ?? Alexander Berntsson, som lämnar Halmstads BK, har skrivit på ett tvåårsavta­l med Jönköpings Södra.
Alexander Berntsson, som lämnar Halmstads BK, har skrivit på ett tvåårsavta­l med Jönköpings Södra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden