Hallandsposten

Division 3 Därför dröjer Halmias skyttekung med framtidsbe­slutet: ”Funderar”

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Han är en av de viktigaste pusselbita­rna i Halmias lagbygge. Men skyttekung­en Oskar Rantala Törnfeldt, 24, har fortfarand­e inte gett besked om han blir kvar under 2023. – Troligtvis kommer jag att bestämma mig under de kommande veckorna, säger han.

Oskar Rantala Törnfeldt var ett utropsteck­en i Halmia under 2022 och vann skytteliga­n i division 3 sydvästra Götaland på 16 mål. Men det ännu oklart om målsprutan stannar i rött och vitt under 2023.

– Jag har inte riktigt tagit ett beslut ännu, men troligtvis kommer det nu framöver, efter nyår. Jag ska prata lite mer med Halmia också och så får vi se, säger han.

Vad handlar dina funderinga­r om?

– Det är klart att jag vill högre upp. Men sedan är det lite omständigh­eter runt omkring, utanför fotbollen, som man funderar på med plugg och lite annat.

Har du varit och testat hos några klubbar högre upp?

– Nej, faktiskt inte. Jag har haft lite kontakt, men inte något konkret så att jag har åkt och provtränat någonstans.

Så då har du inget annat anbud att ta ställning till i dagsläget?

– Nej, inte just nu.

Oskar Rantala Törnfeldt, som kom till Halmia från Sylvia i division 1 hösten 2019, tar examen från sin civilekono­mutbildnin­g i Halmstad till sommaren.

Halmias ledning har tidigare uttryckt ”goda förhoppnin­gar” om att få behålla honom. Men i hans ekvation ingår också en trolig flytt till Göteborg efter skolan.

Då kan det kanske bli Halmia fram till sommaren för dig och sedan något annat?

– Ja, det är ingen omöjlighet faktiskt. Det är ganska stor sannolikhe­t i det. Men jag håller på och funderar och så ska jag ta ett beslut när som.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Halmias Oskar Rantala Törnfeldt vann skytteliga­n i divison 3 på 16 mål under 2022, men har ännu inte bestämt om han stannar i klubben. Arkivbild.
BILD: JARI VÄLITALO Halmias Oskar Rantala Törnfeldt vann skytteliga­n i divison 3 på 16 mål under 2022, men har ännu inte bestämt om han stannar i klubben. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden