Hallandsposten

Lovisa Aldrin tar över rodret som badchef

Halmstad: Lovisa Aldrin som har varit kommunråd för Liberalern­a under den gångna mandatperi­oden hoppar in som badchef i år. Izabela Balog Topalovic som har haft tjänsten i sex år har fått tjänstledi­gt för att testa ett nytt jobb.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Under den gångna mandatperi­oden har Lovisa Aldrin, förutom posten som kommunråd, bland annat varit ordförande för barn- och ungdomsnäm­nden samt suttit som ledamot i kommunstyr­elsen och fullmäktig­e.

Som HP berättat var hennes avsikt att fortsätta inom politiken. När det i höstas stod klart att det inte blev något fortsatt Allianssty­re i Halmstad valde hon dock att lämna politiken och meddelade att hon tänkte gå tillbaka till sitt tidigare jobb som verksamhet­schef för Europa Direkt Halmstad.

Men så blev det alltså inte. I stället hoppar hon in som tillförord­nad chef för kommunens badanläggn­ingar. Izabela Balog Topalovic, som har haft tjänsten i sex år, ska vara tjänstledi­g för ett jobb på Falkenberg­s kommun.

– Jag tyckte att det var kul med lite nya utmaningar och det är alltid roligt att komma till något nytt när man har haft ett så långt break som jag har haft. Det är roligt att få chansen och att de tror på mig för det är en rätt stor enhet, säger Lovisa Aldrin.

Hennes nya grundlön landar på 47 500 kronor per månad. Som politiker fick Lovisa Aldrin ut 86 procent av basarvodet, strax över 61 000 kronor.

Vad har du för kvalifikat­ioner som gör dig lämplig för jobbet?

– Jag har ju jobbat inom offentliga sektorn innan, framför allt med Eu-frågor, även om jag inte har så stora erfarenhet­er av att vara chef över så många som det nu blir. Men detta är en tf-tjänst så jag får möjlighet att lära mig och prova på den biten och just nu går jag bredvid och lär mig min nya roll.

Hon tillägger att hon också har nytta av att ha varit politisk engagerad och av att ha varit ordförande för barn- och ungdomsnäm­nden.

– Det ska bli kul att få vara med och göra och inte bara bestämma.

Izabela Balog Topalovic som har jobbat inom Halmstads kommun sedan 2008 säger att det inte var ett lätt beslut att lämna för ett annat jobb.

– Jag har trivts så oerhört bra på min tjänst men det känns samtidigt bra och spännande med nya och roliga utmaningar, säger hon.

Hon blev med start i går bemannings­chef på kommunstyr­elseförval­tningen i Falkenberg där hon får ansvar för flera olika förvaltnin­gar.

 ?? ?? Lovisa Aldrin.
Lovisa Aldrin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden