Hallandsposten

Anna Carlsson dubbelt blodig efter Falkenberg­srevyns publikgeno­mdrag

Revystjärn­an Anna Carlsson har tränat extra för att inte skada sig på scenen i år, men det hjälpte inte i fredags. – Jag blödde på två ställen efteråt, berättar hon.

- Nina Morby nina.morby@gp.se

Förra året skadade sig Anna Carlsson så svårt i höger vad under genrepet i januari att hon var tvungen att ha kryckor samtidigt som Falkenberg­srevyn fick planera om vissa nummer där det ingick mycket dans.

På tisdagen är det genrep för ”Upp & ner – med ett jubileende”.

– Jag får flashbacks och det far igenom huvudet ibland att något liknande skulle kunna hända, även om det hade varit märkligt, säger Anna Carlsson på telefon. Är du med i något extra krävande nummer i år?

– Dansgrejer­na kräver en del och i numret ”Tjejerna”, som jag gör i andra akten med Lena (Petersson) och Linnéa (Lexfors), ska jag ramla och få flera smällar. Det är lurigt och jag är lite orolig över att få en klack i ögat eller något. När vi hade publikgeno­mdrag före nyår blödde jag på på två ställen efteråt.

Anna Carlsson berättar att hon har förberett sig bättre inför årets premiär med dubbla föreställn­ingar på torsdag den 5 januari.

– Jag har varit duktig och tagit tag i min träning. Det var på tiden. Man är ju inte 20 längre, även om man tror det och kastar sig ut i en ny koreografi. Risken finns ju att det smäller i musklerna när man är varm och sedan hinner bli kall inför nästa nummer.

I årets uppsättnin­g imiterar Anna Carlsson bland andra Lotta Engberg, Eva Rydberg och Annika ”Andersson” Korenado igen, men har även övat in en ny kändisparo­di.

– Under artistpara­den ska jag prata och sjunga som Pernilla Wahlgren, så jag övar på att få till stockholms­kan, avslöjar Anna, som 2022 gick in som ny delägare i Falkenberg­srevyn AB.

– Jag är lite mer inblandad i helheten i år och har exempelvis tittat på en inspelning av repetition­erna, för att ge mina synpunkter.

Ett och annat politiskt nummer blir det också i när Falkenberg­srevyn firar 25 år (även om traditione­n startade under andra namn redan 1982, i Gällared/krogsered).

– Den nya regeringen får några slängar, bland annat i en parodi på tv-programmet ”Naked attraction”, där partiledar­na ställer upp på allt. En falukorv dyker också upp, säger Anna.

Repetition­erna leds av nye regissören Pär Nymark och koreografe­n Emil Söder, som gör sitt andra år.

– Alla är väldigt nöjda med dem. Pär är duktigt på att snabbt hitta roliga lösningar och på att limma ihop nummer så att de går in i varandra på ett bra sätt, säger Anna Carlsson.

Under den sista veckan pågår repetition­erna för fullt i Falkenberg­s stadsteate­r, som revyns bolag har tagit över och ska driva i fem år.

– Det är finputsnin­g som sker, där vi kortar lite och lär oss var publiken skrattar, för det vet man aldrig. Hittills har reaktioner­na varit spretiga, så att ett nummer kan vara både bäst och sämst beroende på vem man frågar, och så ska det vara. Vissa älskar ”Fågelskåda­ren” och tycker att det ska vara mer under bältet och andra förstår inte varför den figuren är med varje gång, förklarar Anna Carlsson.

Även i år har Anna med sig hunden Stina under föreställn­ingarna.

– Ja, hon börjar lära sig numrena och vet om jag kommer till logen bara för att byta om eller om hela revyn är slut så att hon får gå ut.

Den 8 januari har ett nytt dejtingpro­gram premiär på SVT. I ”Hotell Romantik” samlas 14 män och 14 kvinnor på ett alphotell i Schweiz för att dejta varandra. Alla söker kärleken, och alla är minst 65 år gamla.

En av deltagarna är 66-åriga Elisabeth Samuelsson som bor i Älvängen utanför Göteborg. Hon har sex barn som hon varit hemma med under uppväxten. Under några år jobbade hon även extra i matsalen och fritidsgår­den på en närliggand­e skola. När hon såg reklamen för programmet bestämde hon sig direkt för att söka.

– Jag tänkte ”oj vad är det här” och slängde mig på telefonen och skickade in ansökan.

En tid senare ringde telefonen och Elisabeth Samuelsson kom att bli en av de lyckliga som fick vara med i Sverigepre­miären för ”Hotell Romantik”. Förhoppnin­gen var att hitta en ärlig, trogen och romantisk man. Gärna någon som delar hennes intresse för träning.

– Jag hoppades att få träffa någon som är pigg och som känner sig som trettio, jag själv känner mig som det.

När hon sökte till ”Hotell Romantik” hade Elisabeth Samuelsson varit singel i två och ett halvt år. Hon har testat olika nätdejting­sidor där intresset för henne varit stort, framförall­t bland yngre. Men att så många skrev är också en anledning till varför hon tröttnat på att nätdejta.

– Jag fick en chock när det var så stort intresse på dejtingsid­orna. Under de två och ett halvt år jag var med tror jag att det var uppemot 7 000 som skrev, då blir det svårt att fokusera. Jag blev nästan sjuk ett tag för att det var så jobbigt. Från början svarade jag alla.

Under tiden på dejtingsid­orna fick hon också uppleva meddelande­n från män som blev sura när hon inte var intressera­d. Värst var de äldre, säger hon.

– Man sätter ju en ålderssiff­ra för vad man söker och söker man inte upp till 65–70 så blir de irriterade och undrar vad man ska med en 35-åring till. Men det angår ju inte dem vad jag ska göra med honom, om vi ska spela Fia eller göra något annat.

En del av de som skrev var intressera­de av ett förhålland­e, men många ”bara ville en sak”. På ”Hotell Romantik” upplevde hon att deltagarna letade efter något mer seriöst. Åtminstone märkte hon inte av något spring mellan rummen, även om det var fest varje kväll.

– Men det var inte mycket alkohol, det var inte meningen att man skulle vara sketfull.

Ursprungsv­ersionen av ”Hotell Romantik” kommer från Belgien, men programmet har även sänts i bland annat Tyskland och Spanien. Programmet är, olikt en del andra dejtingpro­gram, ingen tävling och innehåller inga utröstning­smoment. Om dagarna hittar deltagarna på aktivitete­r som skogsrejv, höghöjdsba­na och rodel och på kvällarna äter de middag och dansar. Då utses även ett par som får övernatta i en romantisk alpstuga.

Huruvida Elisabeth Samuelsson hittade kärlek på hotellet i Schweiz kan hon inte avslöja än. Men lärdomarna från att ha deltagit delar hon med sig av:

– När man är så många så märker man ju att vissa tar mer plats, kvinnor speciellt. De är mer avundsjuka och stör sig på grejer, det speglar ju bara deras egen osäkerhet.

Har du några dejting- eller flirttips?

– Man måste alltid vara sig själv. Det går aldrig att försöka vara någon annan. En jag skrev med hade en bild som var 17 år gammal, jag tog bort honom direkt.

Om du skulle ge ett relationst­ips till ditt yngre jag, vad hade det varit?

– Stanna upp och tänka på vad jag själv behöver, inte fortsätta i det som inte är så bra och finna sig i att inget händer. Det hade jag gjort om, jag hade varit singel längre. Man kanske har slösat bort några år.

 ?? BILD: MANDIS FOTO ?? I den kommande Falkenberg­srevyn gör Anna Carlsson parodier på bland andra Pernilla Wahlgren (bilden), Lotta Engberg, Eva Rydberg och Annika ”Andersson” Korenado.
BILD: MANDIS FOTO I den kommande Falkenberg­srevyn gör Anna Carlsson parodier på bland andra Pernilla Wahlgren (bilden), Lotta Engberg, Eva Rydberg och Annika ”Andersson” Korenado.
 ?? BILD: MANDIS FOTO ?? I Falkenberg­srevyn från den 5 januari syns Anna Carlsson bland annat som vice talman i riksdagen.
BILD: MANDIS FOTO I Falkenberg­srevyn från den 5 januari syns Anna Carlsson bland annat som vice talman i riksdagen.
 ?? BILD: MANDIS FOTO ?? I Falkenberg­srevyn ”Upp & ner – med ett jubileende” 2023 spelar Anna Carlsson blockflöjt i fez.
BILD: MANDIS FOTO I Falkenberg­srevyn ”Upp & ner – med ett jubileende” 2023 spelar Anna Carlsson blockflöjt i fez.
 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? I revyn ”Dubbeldose­n” 2022 hade Anna Carlsson kryckor i början, efter en skada under genrepet.
BILD: HÅKAN JOHANSSON I revyn ”Dubbeldose­n” 2022 hade Anna Carlsson kryckor i början, efter en skada under genrepet.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden