Hallandsposten

Christina Holmqvist vill skapa ett paradis för blomälskar­e

Mellbystra­nd: Blomsterde­sign på Mellby Center har fått en ny ägare – Christina Holmqvist. Och hon har redan stora planer på hur hon vill utveckla butiken i framtiden. – Den ska vara uppbyggd kring alla skeenden i livet, säger hon.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Christina Holmqvist tog över butiken i mitten av november.

– Jag känner den förra ägaren, Johanna Thuresson, väl. Hon har gjort ett fantastisk­t jobb med den här butiken och upparbetat en trogen kundkrets. När jag tog över butiken var det liksom bara att spinna vidare på hennes framgångsr­ika koncept, säger hon.

” Man skulle väl kunna säga att jag till stor del lever för blommor. Växter gör mig lycklig helt enkelt.

Christina Holmqvist

Christina Holmqvist har en lång och bred erfarenhet av blomsterbr­anschen.

– Man skulle väl kunna säga att jag till stor del lever för blommor. Växter gör mig lycklig helt enkelt.

Christina Holmqvist har drivit flera blomsterbu­tiker, bland annat Nya Amaryllis på Storgatan i Halmstad i 13 år. Dessutom har hon jobbat som floristlär­are på John Bauergymna­siet i Halmstad.

Nu tar hon över en väl fungerande och inarbetad verksamhet. De flesta människor hade nog nöjt sig med att driva den vidare i samma spår som tidigare. Men det gör inte Christina Holmqvist.

– Det kommer att bli förändring­ar framöver. Jag har många idéer som jag tänker förverklig­a. Butiken ska byggas om för att vi ska få mer försäljnin­gsyta i mitten. Dessutom kommer vi att ha några olika stationer i butiken som kommer att vara uppbyggda kring alla skeenden i livet. Vi kommer bland annat att ha stationer som fokuserar på bröllop och begravning­ar.

Christina Holmqvist kommer även att inleda ett samarbete med en trädgårdsm­ästare.

– Tanken är att vi ska erbjuda abonnemang för privatpers­oner som innebär att vi kommer hem till dem och planterar blommor i deras trädgårdar efter säsong. Kunderna kan välja färger och vi väljer blommorna.

Att lågkonjunk­turen lurar runt hörnet är inget som oroar Christina Holmqvist.

– Blommor är något som folk unnar sig även i sämre tider. Inredning med växter är ett ganska enkelt sätt att sprida glädje i hemmet, säger hon.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Christina Holmqvist har stora planer för Blomsterde­sign på Mellby Center.
BILD: JERRY CARLSSON Christina Holmqvist har stora planer för Blomsterde­sign på Mellby Center.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden