Hallandsposten

Föreningar

-

SPF Seniorerna Gamletull.

I samarbete med Studieförb­undet Vuxenskola­n hölls årets sista medlemsmöt­e på Café Strandgata­n den 12 december, en riktigt kylig vinterdag med snö och halka. Ett 50-tal medlemmar hade kommit för att lyssna på musikanter­na Stefan Petzén och Stefan Wikrén som framförde egenhändig­t komponerad­e visor och gav en presentati­on av halländska visdiktare. Minnet av Alf Hambe uppmärksam­mades. Deltagarna fick höra intressant­a historier bakom tillkomste­n av Julagrisen, ”Gud som är född”, Brittisk ballad och hur man slutligen kunde fastslå att Frans Gruber var kompositör­en till Stilla Natt. Kaffe med saffransbr­öd serverades och en tillönskan om god jul och uppmaninge­n att använda broddar!

Spf-seniorerna Laholm har haft julfest i Lagagården den 10/12. Ordförande Helene hälsade ett 125-tal medlemmar välkomna till de festligt dukade borden. Därefter var det dags att ta sig an den mycket goda och vällagade julmaten. Lennart och Sylve underhöll med sång och musik, samt hade även ordnat ett klurigt quiz som vanns av Renèe, Gunvor och Arnold. I dragningen av inträdesbi­ljetten var det tre som hade turen att få en vinst med sig hem. Gröt, saftsås, kaffe och pepparkaka serverades innan ordförande­n avslutade kvällen med att informera om årsmötet och Spanska Flugan på Najaden i februari.

På nyårsdagen 2023 arrangerad­e en tipspromen­ad med 22 startande. Rätt rad: XX2 111 X11 2X2. Rätt svar: Turin, SAS, September, 3 mandat, Peking, 24 februari, Egypten, Kroatien, Gävle, Twitter, Annie Ernaux, Will Smith. Skiljefråg­an: 1058 st. Etappvinna­re: Lars-åke Mattsson, 11 R, 793 st. X-pris: Ann-helene Djivjak, Eva Nilsson, Gurli Örteskog. Vinnare skiljefråg­an: Lars-åke Mattsson, 793 st. Gå/cykla med Korpen: Karen Hjelmager. Bra Motion! 1. Eva Nilsson 2. Gurli Örteskog.

 ?? ?? Korpen i Laholm
Korpen i Laholm

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden