Hallandsposten

Elitserien Stjärnan lägger av efter säsongen

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Allting har ett slut! Efter säsongen sätter en av Sveriges bästa volleyboll­spelare genom tiderna Marcus Nilsson, 40, punkt för en fantastisk karriär. – Ett beslut som mognat fram. Jag är glad att jag får kliva av på mina villkor, säger han.

Det har varit en lång resa, men nu är den på väg att ta slut.

I vår skriver Marcus Nilsson sista kapitlet i en framgångss­aga som tagit honom från lilla stationssa­mhället Torup via proffsspel i Italien, Grekland och Frankrike till den europeiska tronen och guld i Champions League i ryska stjärnlage­t Lokomotiv Novosibirs­k.

– Jag har fått uppleva så otroligt mycket och är jättetillf­reds med vad jag gjort, men efter den här säsongen är dags att lägga av – det känner jag, konstatera­r Marcus Nilsson.

Efter 17 år utomlands återvände den 2.08 långe anfallsstj­ärnan hem till Sverige och Hylte/halmstad för snart fem år sedan och har kunnat trappa ner på volleyboll­en efter hand.

– Det känns helt rätt att sluta. Jag har ingen motivation just nu. Samtidigt krävs det så mycket mer gym och träning för att jag ska hålla en bra status när jag har fyllt 40, men jag är glad att jag sluppit skador och själv kunnat ta ett beslut när det är dags att sluta, säger han och fortsätter:

– Fram till förra säsongen tränade jag mycket och tyckte det var skitkul att spela. Jag trodde att det skulle sitta i i år också, men när den här hösten kom har den rätta motivation­en inte infunnit sig.

Därför har Nilsson inte spelat några matcher så här långt och ser ut att missa Gp-slutspelet i Uppsala om två veckor, men hoppas fortfarand­e att han ska hitta formen och avsluta med tredje raka Sm-guldet i april.

– Vi får se om jag lyckas ta mig till matchform, men det är helt klart ett mål.

Kommer du att sakna volleyboll­en?

– Den har varit en stor del av mitt liv så visst kommer jag att göra det – självklart! Det är något speciellt med allt ”tjöt” i omklädning­srummet, men nu är det dags för lite nya saker i livet.

"Det känns helt rätt att sluta. Jag har ingen motivation just nu.

Marcus Nilsson

I slutet av februari tar Marcus högskoleex­amen efter fyra och ett halvt års studier och i onsdags skrev han på ett anställnin­gskontrakt, som börjar dagen efter han lämnar Sahlgrensk­a i Göteborg.

– Jag har fått ett jobb som biomedicin­sk analytiker på nuclearmed­icinska avdelninge­n på sjukhuset i Halmstad. Jag har gjort min praktik där och trivs jättebra med jobbet och personalen så det ska bli spännande.

Då börjar ett nytt kapitel i livet.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Efter 20 år i eliten väljer Marcus Nilsson att avsluta karriären. Men först vill han ha ett nytt Sm-guld.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Efter 20 år i eliten väljer Marcus Nilsson att avsluta karriären. Men först vill han ha ett nytt Sm-guld.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden