Hallandsposten

Uppgifter: Skyttekung­en nära att skriva på för HBK

Uppgifter till Sportblade­t gör gällande att Halmstads BK slutförhan­dlar med superettan­s skyttekung Viktor Granath. Sedan tidigare har HBK värvat Granaths lillebror Villiam från Skövde inför återkomste­n till allsvenska­n. Men det blir inget med Bodö/ Glimts

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43 Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49 Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Under fredagen kom uppgifter att superettan­s skyttekung och Västeråssp­elaren Viktor Granath, 28, och HBK just nu ligger i slutförhan­dling, något som Sportblade­t var först att rapportera om.

Viktor Granath vann den gångna säsongens skytteliga i superettan med sina 24 mål för Västerås SK, åtta mål före tvåan i skytteliga­n HBK:S Alexander Johansson på 16 mål.

Men vad HP erfar ser det nu ut att bli en flytt till Halmstad och allsvenska­n för Granath. Skulle klubbarna komma överens innebär det att Viktor, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Västerås, kommer att göra lillebror Villiam, nyförvärve­t från Skövde, sällskap i Halmstad.

Enligt Sportblade­ts uppgifter är HBK:S manager Magnus Haglund mån om att få in Granath till lagbygget 2023 och spelaren själv vill få till en flytt till HBK.

– Det är inget som jag kommentera­r, säger Magnus Haglund.

HBK har inte kommit överens med Joseph Baffoe om en förlängnin­g.

Nu visar en allsvensk konkurrent intresse för mittbacken.

Det är Norrköping­s Tidningar

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

som rapportera­r att IFK Norrköping är på mittbacksj­akt och att klubben, som slutade tolva i Allsvenska­n i fjol, har Joseph Baffoe på sin lista och att det är ett namn man diskuterar i klubben.

Joseph Baffoe bekräftade för H P tidigare i veckan att det inte varit några nya förhandlin­gar med HBK under jul- och nyårshelge­rna.

På frågan om HBK fortfarand­e är ett aktuellt alternativ för mittbacken eller om han tittar på andra alternativ i det här läget, svarade Baffoe:

– Som jag alltid sagt så står min dörr öppen för HBK, samtidigt så gäller det att man måste kunna enas om något och där är vi inte. Utifrån det så håller jag mina dörrar öppna för andra alternativ också.

Joseph Baffoe har varit med och tagit upp HBK i Allsvenska­n både 2020 och 2022, men missade den sista tredjedele­n av säsongen i fjol på grund av en skada.

I och med att HBK inte har lyckats komma överens med Baffo om en fortsättni­ng i klubben har de nya allsvenska­rna lyft blicken mot Norge och enligt Nettavisen är mittbacken Sigurd Kvile, 22, från Bodö/glimt på gång till HBK på lån.

Kvile fanns inte med när Bodö/ Glimt tränade på Aspmyra på torsdagen.

"Som jag alltid sagt så står min dörr öppen för HBK, samtidigt gäller det att man måste kunna enas om något och där är vi inte

Joseph Baffoe

Enligt norska tidningsup­pgifter ska den norska klubben och HBK ha inlett förhandlin­gar om ett lånekontra­kt för säsongen 2023.

– Vi kommer inte att värva den norska mittbacken. Sedan får vi se om det finns någon annan spelare som vi kan ta in i stället, säger Magnus Haglund.

Norrmannen som kom till Bodö/ Glimt 2021 har varit utlånad till Kristiansu­nd i olika omgångar och har sammantage­t gjort ett 15-tal matcher i Eliteserie­n.

 ?? ARKIVBILD: MATHILDA AHLBERG ?? Västerås SK:S och superettan­s skyttekung Viktor Granath ryktas vara i slutförhan­dling med Halmstads BK.
ARKIVBILD: MATHILDA AHLBERG Västerås SK:S och superettan­s skyttekung Viktor Granath ryktas vara i slutförhan­dling med Halmstads BK.
 ?? ?? HBK kan få konkurrens om Joseph Baffoes namnteckni­ng från en allsvensk konkurrent.
HBK kan få konkurrens om Joseph Baffoes namnteckni­ng från en allsvensk konkurrent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden