Hallandsposten

Division 1/2/3 Talangen kvar i Astrio – så här laddar ditt lag inför 2023

Lucas Lindau, som har provtränat med Landskrona och Falkenberg, stannar i Astrio. Nu räknar tränaren Peter Lindau inte med att tappa några fler spelare från den gångna säsongens succélag. – Annars stannar alla, säger han.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

BK Astrio gjorde en stark avslutning på 2022 och tog sig ända till kvalspel till Ettan.

Det är sedan tidigare klart att division 2-klubben mister bäste målskytten Remo Gotfredsen till Falkenberg i Ettan samt mittfältar­en Nils Strandahl, som har börjat studera i Göteborg.

Anfallaren Lucas Lindau, 19, har under ”silly season” provspelat både med Superettan-klubben Landskrona och med Falkenberg, men har nu landat i att stanna i Astrio.

Beslutet glädjer pappa Peter som Söndrumskl­ubbens tränare. Därmed finns det ”bara” två hål att fylla i truppen inför 2023.

– Vi har haft samtal under julledighe­ten med vår befintliga trupp innan vi går vidare med andra. Två lämnade och då tog vi in två nya, men annars stannar alla, säger Peter Lindau.

De två klara nyförvärve­n är anfallaren Emil Håkansson, som återvänder efter en säsong i Ängelholm, och backen Jakob Olsson, också från Ängelholm.

Det kan bli aktuellt med ytterligar­e något tillskott, men Peter Lindau föredrar som tidigare att jobba med en tämligen smal trupp.

– Vi är två målvakter och fjorton utespelare, samma som i höstas, men vi kommer att ha spelare som tränar med oss. Vi hoppas ha klart hur det blir någon gång under januari, säger han.

Hur tycker du att det ser ut inför 2023?

– Det känns bra. Astrio har gjort bra reklam för sig och vi har haft 40 spelare ungefär som har hört av sig, så det har varit ett jättestort intresse för att komma hit.

Laholms FK gör 2023 comeback i division 2 med ex-proffset Jonas Axeldal som ny tränare.

Bytesbalan­sen i spelartrup­pen är hittills tre man ut och fem in, men även här kan ytterligar­e ett par nyförvärv tillkomma.

– Vi för dialog med en del spelare, men ingenting som är klart för tillfället. Vi söker någon försvarare till och någon ”sexa” kanske, säger Jonas Axeldal.

Hur vill du sätta din prägel på Laholm?

– Jag vill fortsätta lite som det har varit innan, med ett bra passningss­pel och att försöka hota ännu mer offensivt. Samtidigt ska vi stärka försvaret, för det är där man lägger grunden till allting. Så en bra organisati­on med frihet och ansvar på planen.

 ?? ARKIVBILDE­R: JARI VÄLITALO, ROGER LARSSON ?? Träningsst­arten närmar sig för de lokala förbundsse­rielagen. HP har kartlagt övergångsl­äget och försäsongs­planeringe­n hos Astrios, Laholms och Halmias herrar samt Halmstads BK:S och Halmias damer.
ARKIVBILDE­R: JARI VÄLITALO, ROGER LARSSON Träningsst­arten närmar sig för de lokala förbundsse­rielagen. HP har kartlagt övergångsl­äget och försäsongs­planeringe­n hos Astrios, Laholms och Halmias herrar samt Halmstads BK:S och Halmias damer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden