Hallandsposten

Calle tvåa – Poromaa blev diskad i sprint

Calle Halfvarsso­n avancerar i Tour de Ski. Svensken blev tvåa i den klassiska sprinten och är nu tvåa i totalen. Däremot diskvalifi­cerades William Poromaa och får ett tidsstraff på tre minuter.

- Anton Johansson TT

Calle Halvarsson övertygar i Tour de Ski.

Vilken dag det blev för Calle Halfvarsso­n. Svensken vann sitt kvartsfina­lheat i stor stil och imponerade även i semifinale­n där han blev tvåa bakom norske dominanten Johannes Høsflot Klaebo.

Den historien upprepade sig i finalen.

Calle Halfvarsso­n fortsatte att imponera och gjorde ett försök att rå på Klaebo på upploppet. Det klarade han inte av men det blev likväl en succéartad andraplats för svensken. Johan Häggström slutade på femte plats.

"Jag hade en bra känsla inför finalen och i dag kändes Klaebo inte oslagbar

– Jag hade en bra känsla inför finalen och i dag kändes Klaebo inte oslagbar. Jag hade jättebra skidor och bra form och jag tänkte att det nog kommer att bli spännande. Men han är lite för skicklig och han får några viktiga meter in på upploppet, säger Halfvarsso­n.

Med två etapper kvar att åka har Halfvarsso­n nu avancerat till andra plats i sammandrag­et och är 58 sekunder upp till ledande Klaebo.

– Det blir svårt så klart. Han (Klaebo) vinner varenda etapp på touren och är i fortsatt väldigt bra slag, säger Halfvarsso­n.

William Poromaa, som var sexa i Tour de Ski-sammandrag­et, hade en tung dag. Visserlige­n tog han sig vidare till kvartsfina­l med 18:e bästa tid. Men där tog det stopp. Poromaa fick ett gult kort efter att han stötte in i fransmanne­n Jules Chappaz som föll.

– Det var dåligt och sedan hände incidenten med fransmanne­n så jag kände väl direkt att det skulle bli gult kort. Det var lite surt, säger han.

– Jag kollade bak och det är klart att det är på gränsen men jag tycker att jag borde ha tagit mig in. Men nej, så var inte fallet.

Efter tävlingen diskvalifi­cerades han efter att ha fått två gula kort.

 ?? BILD: MAXIM THORE ??
BILD: MAXIM THORE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden