Hallandsposten

Allettan Dahses 4-verkeri: ”Match som jag kommer minnas”

Vilket 4-verkeri det blev! Lagkaptene­n Robin Dahse hade en stor kväll och gjorde fyra mål när Halmstad Hammers vände och vann mot Karlskrona efter förlängnin­g. – Det är en match jag kommer att minnas länge, skrattar matchhjält­en.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Hammers hade bara förlorat en enda match tidigare på hemmaplan den här säsongen. Mot Karlskrona i november.

Men nu fick Halmstadla­get revansch – efter dramatiska former.

Mitt i allt det här klev Robin Dahse fram och visade hur viktig han är för laget med fyra mål och en assist.

– Jag har gjort två mål och sedan satt tre straffar i samma match, men jag kan inte komma ihåg när jag gjorde så här många mål senast. Det måste ha varit i min ungdom, säger Robin Dahse.

– Men det här visar också att pengar inte är allt. Karlskrona har hur hög budget som helst, men vi har en bra stomme och med hjärta går det att komma långt, fortsätter han.

Efter en mardrömsli­k inledning med två Karlskrona­mål i powerplay lyckades Hammers komma tillbaka och kvittera till 2–2 genom två mål av Victor Gagic innan första perioden var slut.

Sedan började Dahses show.

3–2-målet i mitten av andra perioden var ett riktigt klassmål. Hammers lagkapten fick pucken och rundade hela motståndar­laget innan han snärtade in pucken vid bortre stolpen.

I tredje perioden var det sedan Dahse som såg till att kvittera till 4–4 efter att ha dragit på direkt efter tekning, men glädjen blev inte långvarig då bortalaget gjorde 4–5 i anfallet efter.

Hammers gick för ytterligar­e en kvittering och fick chansen att spela fem mot fyra sedan Christoffe­r Rasch åkt ut för holding med en och en halv minut kvar. Men trots att Jacob Crespin lämnade målet och spel sex mot fyra lyckades hemmalaget inte få in en kvittering­spuck.

Först med sju sekunder kvar hittade Dahse rätt.

– Vi har en variant där där Gagic ska hålla sig framme och styra, men den här gången tog pucken på skridskon på en av deras backar och in. Det var en härlig känsla.

Men det skulle bli ännu bättre.

I början av förlängnin­gen åkte Filip Cruseman ut efter rena överfallet på Karl Påhlsson och Hammers fick ett nytt powerplay, där Hammers lagkapten avgjorde efter 1.50 med ett behärskat skott i bortre hörnet. Efteråt fick hemmasuppo­rtrarna Dahse att dansa på isen.

BILD: ROGER LARSSON

– Det är inte varje dag man får uppleva såna här kvällar. Nu ska jag hem och fira med pizza och en segeröl.

"Det är inte varje dag man får uppleva såna här kvällar

Robin Dahse

?? ?? Halmstad Hammers jublar efter ett av de sex målen i den dramatiska segermatch­en mot Karlskrona i Halmstad arena ishall.