Hallandsposten

JVM Lagkaptene­n: ”Vi blir konkurrens­kraftiga”

USA säkrade bronset i JVM efter en galen målfest mot Sverige. Juniorkron­orna förlorade med 7–8 efter förlängnin­g. – Det såklart surt, vi gör en bra match, säger lagkapten Victor Stjernborg.

- Ibraheem Alsalman TT

– Det var en svängning tillställn­ing med mycket mål framåt och bakåt. Vi hade chansen att ta brons, synd att vi inte tog den, säger Stjernborg

Det var USA som inledde bronsmatch­en klart bäst. Redan efter två minuter satte Logan Cooley 1–0.

En intensiv första period slutade 1–0 till USA.

– Vårt spel med puck har blivit bättre. Vi fick också i gång passningss­pelet. Vi gick åt rätt håll, säger förbundska­pten Magnus Hävelid.

Andra perioden inleddes precis som första – USA utökade direkt till 2–0 genom Ryan Ufko.

Sedan gick det undan – eller snarare spårade matchen ur. Målen rasslade in, först gick USA upp till en 5–3-ledning, men när 40 minuter var spelade hade Sverige kommit ikapp, 5–5.

Juniorkron­orna inledde sista perioden bättre och tog också ledningen, men tre minuter senare kvitterade USA, 6–6.

Med drygt 2.30 kvar på klockan drog Leo Carlsson på sig en utvisning. Och i efterfölja­nde powerplay lyckades USA pricka in 7–6 och där var det ändå kört för Sverige … eller?

Inte riktigt.

För med 20 sekunder kvar kvitterade Filip Bystedt och tog matchen till förlängnin­g. Väl där drog USA det längsta strået och säkrade bronsmedal­jen i en smått osannolik ishockeyma­tch.

Lagkapten Victor Stjernborg var samlad efter matchen.

– Det har varit stor utveckling i hela gruppen, båda på isen men utanför också. Vi gör våra bästa matcher i turneringe­n här på slutet. De här veckorna har varit en stor erfarenhet för mig som jag kommer ta med mig i framtiden, säger han.

Nästa upplaga av JVM spelas i Sverige och närmare bestämt Göteborg.

– Vi har många spelare som kan spela även nästa år. Det här blev en erfarenhet för dem också. Jag tror att vi blir riktigt konkurrens­kraftiga nästa år, säger lagkapten Victor Stjernborg.

 ?? BILD: DARREN CALABRESE ?? Sverige förlorade mot USA i Jvm-bronsmatch­en, trots att Halmstadsp­elaren Oskar Pettersson gjorde ett drömmål i matchen.
BILD: DARREN CALABRESE Sverige förlorade mot USA i Jvm-bronsmatch­en, trots att Halmstadsp­elaren Oskar Pettersson gjorde ett drömmål i matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden