Hallandsposten

20-åring åtalad för misshandel av före detta vän

Hyltebruk:

- Malin Folkesson mf@hallandspo­sten.se

” Jag går fram och pratar med honom och då svingar han första slaget.

Målsägande till polisen

I höstas blev en 20-årig kille misshandla­d av en tidigare god vän på Storgatan i Hyltebruk. Bakgrunden till konflikten ska handla om en väst. Den misstänkte nekar till anklagelse­n men åtalas nu för misshandel och olaga hot.

Det var den 27 september 2022 som en kille tillsamman­s med sin flickvän besökte centrala Hyltebruk för att fixa en grej på banken. På parkeringe­n möttes han av en jämnårig kille och situatione­n utvecklade­s fort till bråk.

”Jag går fram och pratar med honom och då svingar han första slaget och missar. Sen följer han upp med ett till och då träffar han läppen”, säger målsägande till polisen om händelsen.

Totalt träffade fyra slag och resulterad­e i sårskador, blåmärke, svullnad och blodansaml­ing under huden på ena örat.

”Det gör jätteont”, förklarade målsägande för polisen direkt efter händelsen och visade upp sin läpp som han själv beskrev som ”delad”. Sårskadan på läppen var cirka 1 cm stor och glipade 2–3 mm.

Ett vittne som var på platsen beskrev i ett förhör att han såg båda killarna vifta mot varandra, men från positionen han stod på under tiden kunde han inte se några skador på den andra killen.

Enligt målsägande och vittnen är de båda killarna gamla kompisar och konflikten grundar sig i en väst.

Enligt flickvänne­n hade hennes pojkvän en väst som tidigare varit den andra killens och som han sedan ville ha tillbaka. Trots att han fick tillbaka plagget har han fortsatt begära pengar av pojkvännen.

Efter slagen hotades den skadade killen med att han ska få skott i huvudet om han sätter sin fot i Hylte igen.

Nu åtalas den misstänkte för misshandel och olaga hot, trots att han nekar till att han var där vid tidpunkten.

Målsägande yrkar ett skadestånd på totalt 16 000 kronor för händelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden