Hallandsposten

Han är upprörd över att Postnord förstörde gitarr

Halmstad:

- Tobias Stjernkvis­t ts@hallandspo­sten.se 010-471 5172

Alvaro Pinto har varit gitarrlära­re på Kulturskol­an i Halmstad i 35 år. På fritiden samlar han på och bevarar gamla instrument. En av dessa skickade han till en gitarrepar­atör i Ystad för service. Tillbaka fick han en trasig gitarr efter Postnords hantering. – De måste ha slängt den i marken eller kört in i den med en gaffeltruc­k, säger Alvaro Pinto.

Gitarren är av den mest exklusiva sorten som den välkända gitarrfabr­ikören Levin tillverkad­e på 60-talet. Fram till att Alvaro köpte den hade den ägts av samma person sedan den var ny.

– Många äldre gitarrer får problem med att halsen släpper lite från kroppen, så även denna. För att kunna spela på den igen skickade jag den med DHL till Ystad för att få den lagad. Dit anlände den utan anmärkning, berättar Alvaro.

6 000 kronor senare var gitarren som ny igen. Alvaro berättar att han själv tänkte köra ner till Ystad och hämta den. Men det varnades för snö så han bad gitarrmaka­ren att skicka den i stället.

– Jag märkte först inget när jag plockade upp gitarren och sa till min fru att nu ska jag spela något fint för dig. Då säger hon ”Alvaro, den är ju sprucken”, jag trodde först att hon skämtade men sen såg jag det själv, säger han.

Alvaro är mycket uppgiven över att gitarren nu är trasig. Han berättar att den är värd ungefär 40 000 kronor men att trots att den går att reparera så kommer den aldrig gå att sälja efter det som har inträffat. Den monetära förlusten är inte heller det som gör honom mest upprörd.

– Det är så att man blir gråtfärdig. Gitarren är ovärderlig och kan aldrig ersättas. Jag lovade mannen som jag köpte den ifrån att ta väl hand om den och nu är den trasig.

"Jag lovade mannen som jag köpte den ifrån att ta väl hand om den och nu är den trasig.

Snezana Colakovic är distributi­onsområdes­chef för Postnord i Halmstad och hon beklagar det som har inträffat.

– Jag kan inte säga exakt vad som har hänt med gitarren. Men jag förstår att som kund vill man inte motta en trasig försändels­e. För att vi ska kunna göra en grundlig utredning måste kunden kontakta oss, säger hon.

Alvaro berättar att han endast kommer få på sin höjd 5 000 kronor från Postnord.

– Det är en piss i Nissan, bara att laga den kommer att kosta betydligt mer. Hur kan något sådant här hända? Det är bara tre timmar mellan Ystad och Halmstad. Jag vill nu varna andra, skicka inget ni är rädda om med Postnord, säger Alvaro Pinto.

För att han åtminstone ska kunna spela på gitarren i framtiden har Alvaro nu själv kört ner till Ystad för att lämna den till samma gitarrmaka­re som lagade halsen.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Alvaro Pinto är upprörd över att Postnord förstörde hans dyrgrip.
BILD: ROGER LARSSON Alvaro Pinto är upprörd över att Postnord förstörde hans dyrgrip.
 ?? ?? Gitarren skickades i ett hårt fodral som sedan stoppades i en kartong med papper runt omkring.
Gitarren skickades i ett hårt fodral som sedan stoppades i en kartong med papper runt omkring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden