Hallandsposten

Politiker aviserar snabb förändring av trafik i Gamleby

Laholm: De genomförda förändring­arna av trafikföri­ngen i Gamleby föll inte i god jord. Nu kallar politikern­a allmänhete­n till ett nytt samrådsmöt­e. – Vi vill få inspel från grannar, säger samhällsby­ggnadsnämn­dens ordförande Thor Gunnar Bjelland (M).

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Runt nyår blev det både impopulärt och virrigt när körriktnin­gar och trafikregl­er ändrades på gatorna i Laholms äldsta kvarter.

Samhällsby­ggnadsnämn­den beslutar i trafikfråg­or. Nämnden fattade beslut om Gamleby 19 oktober förra året, men har redan konstatera­t att det finns förbättrin­gspotentia­l. Det har även flera boende i Gamleby.

”Det blev precis så illa som befarat”, skriver Laholmshis­torikern Lars M Andersson i ett brev till kommunen. Andra brevskriva­re har noterat att det börjat dyka upp lastbilar i Gamleby och att det blivit svårare att köra där sedan dubbelrikt­ningar ersatts med enkelriktn­ingar.

” Vi ska prata om det vi tycker är förbättrin­gar av det som beslutades 19 oktober.

Thor Gunnar Bjelland (M)

Nämnden har sitt nästa beslutande sammanträd­e 25 januari. Dessförinn­an ska allmänhete­n åter få göra sina röster hörda. Ett nytt samrådsmöt­e är inbokat torsdag 19 januari 17.30. Mötet hålls på restaurang Gröna Hästen.

– Vi ska prata om det vi tycker är förbättrin­gar av det som beslutades 19 oktober. Och så vill vi inte minst få inspel från grannar. Så att vi får med oss allt vi kan, säger Thor Gunnar Bjelland.

Ett av syftena med att ändra trafiken var att förbättra framkomlig­heten för sopbilar och räddningst­jänst.

I måndags begav sig topptrion i nämnden – Thor Gunnar Bjelland, Ove Bengtsson (S) och Mikael Sandén (SD) – ut på promenad.

– Presidiet, räddningst­jänsten, Ohlssons åkeri och verksamhet­schefen var ute och gick i Gamleby för att titta på det här. Det var en bra runda, säger Bjelland.

Den nuvarande trafikföri­ngen kan få ett rekordkort liv, eftersom nämnden aviserar förändring­ar redan 25 januari.

– Vi hoppas få fram ett nytt beslut på trafiklösn­ingen i Gamleby. Att det ska bli en bättre lösning än det har varit är utgångspun­kten. Både för de som bor där och för alla oss andra. Vi vill ha så lite trafik som möjligt i Gamleby, säger Thor Gunnar Bjelland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden