Hallandsposten

Sadat Karim lämnar HBK: ”Diskuterat fram och tillbaka”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Sadat Karim följer inte med HBK upp i Allsvenska­n. Efter en tids diskussion­er är det klart att anfallaren fortsätter karriären utomlands – efter att ha nobbat lukrativa bud. – Familjen tyckte att jag skulle prova något nytt, säger anfallaren.

HBK har i vinter förstärkt anfallet med Superettan­s skyttekung Viktor Granath och Norrettans skyttekung Naeem Mohammed samtidigt som man redan har Alexander Johansson och Villiam Dahlström i truppen.

Samtidigt har man hållit igång dialogen med Sadat Karim som startade samtliga 30 matcher i Superettan i fjol och vars kontrakt gick ut vid årsskiftet.

Nu är det klart att det inte blir någon fortsättni­ng i HBK för den 31-årige anfallaren som kom till klubben inför säsongen 2019 och som har gjort 22 mål på 118 seriematch­er för HBK.

Enligt vad HP erfar så fortsätter Karim karriären i Grekland.

– Vi har ett läge där vi har fyra etablerade forwards plus Lorent Mehmeti så vi har ganska välbeställ­t på forwardssi­dan. Sedan är Sadat duktig, en stark targetplay­er och har kvaliteter som är goda, men vi har diskuterat fram och tillbaka och det landade totalt sett i detta, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Sadat Karim är på plats i Grekland där han kommer presentera­s av sin nya klubb inom kort när HP når honom. Vilken klubb vill han inte avslöja.

– Det var ett svårt val för mig för jag har alltid velat stanna i Halmstad men jag visste inte om jag skulle få ett nytt kontrakt. När jag var hemma i Ghana och väntade så var det många lag som kontaktade mig. Jag sa till ett lag från Irland att jag ville vänta till januari, jag sa nej till ett kontrakt från Azerbajdzj­an där jag kunde tjänat 300 000– 400 000 kronor i månaden, säger Sadat Karim.

– Jag fick ett förslag från HBK, men då var redan flygbiljet­terna bokade hit. Hade jag fått det i december hade jag kanske stannat. Familjen tyckte också att jag skulle prova något nytt.

Sadat Karim är tacksam för tiden i HBK och glad över vännerna han fått. Han berättar att han hade erbjudande­n redan för ett år sedan men övertygade­s att stanna ett år till.

– Jag ville lämna HBK i en bättre position än när jag kom till dem i Superettan och det gör jag nu. Jag är glad över kärleken jag fått och vad vi har uppnått. Om jag kommer tillbaka till Sverige så känner jag att jag har ett hem i Halmstad.

– Jag ville fortsätta i Europa och nu kommer jag till en bra stad och en av toppklubba­rna här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden