Hallandsposten

Polis tog tre unga med knark och kniv på fest som spårade ur

Genevad: Minst fem polispatru­ller fick kallas till Folkets hus i Genevad sedan en ungdomsfes­t spårat ur. Tre tonåringar som försökte smita hade narkotika på sig och en bar kniv.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Det som skulle ha blivit en födelsedag­sfest för ett sällskap bestående av ungdomar i 16–18-årsåldern slutade i kaos.

Under lördagskvä­llen fick polisen ett flertal påringning­ar om att allvarliga händelser hade inträffat på Folkets hus i Genevad.

– Det fanns påståenden om att någon blivit knivskuren och att man skjutit. Men vi har inte hittat några belägg för detta, säger kommissari­e Christer Andersson på polisen i Laholm.

En person som hört av sig till HP uppger att det var ett objudet gäng på cirka 20 personer som invaderade festen under kvällen, och att de vägrade gå därifrån. Enligt uppgiftslä­mnaren var festen övervakad av vuxna, men inte under några timmar före midnatt.

”Dock kom detta gangstergä­ng vid 22.30-tiden”, uppger personen.

Polisen fick larm både från festdeltag­are och från människor i grannskape­t. Bland påståenden­a fanns uppgifter om att fyrverkeri­pjäser hade avfyrats. Polisen misstänker i efterhand att smällare kan ha gett upphov till rykten om skjutning.

Fyra eller fem polisbilar skickades

BILD: PRIVAT

till Genevad. Enligt polisrappo­rten ska det ha varit ett hundratal ungdomar på platsen när de kom fram. Många av dem påverkade.

– Några springer från platsen. Av dessa får man tag på några stycken. Det här resulterar i tre anmälninga­r om narkotikab­rott, säger Christer Andersson.

– En av ungdomarna som springer från platsen, en 17-åring, har en kniv på sig. Han uppger att han har den för att han kan behöva försvara sig, fortsätter Christer Andersson.

De andra två som polisen fick tag på är 16 år gamla. Alla tre är hemmahöran­de i Halmstads kommun.

Såvitt polisen kände till på måndagen var det ingen person som kom till fysisk skada.

Bertil Johansson, mest känd som Lp-politiker, är uthyrnings­ansvarig för Folkets hus i Genevad.

– Det var några familjer och ungdomar som hade hyrt. Det kom dit folk utifrån och bråkade. Men polisen kom dit och löste upp det. De som hyrde hade skött detta bra och gjort vad de kunde, jag klagar inte på dem. Det var de som blev utsatta, säger han.

Enligt Bertil Johansson blev ingenting skadat i lokalen eller inventarie­rna.

– Jag tycker att myndighete­rna ska ta i med hårdhandsk­arna mot det här. Man ska inte få åka runt och bråka, säger han.

 ?? ?? Det blev stökigt vid en fest på Folkets hus i Genevad i helgen. En person på väg i buss till platsen fångade polisens utryckning på film.
Det blev stökigt vid en fest på Folkets hus i Genevad i helgen. En person på väg i buss till platsen fångade polisens utryckning på film.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden