Hallandsposten

Falck och Karlsson blev årets lag: ”Otrolig resa”

- Anton Johansson/tt

VM- och Em-guld i dubbel. Bordtennis­stjärnorna Mattias Falcks och Kristian Karlssons framgångsr­ika samarbete belönades ännu en gång. De var först ut att prisas på Idrottsgal­an – som årets lag. – Vi har haft en otrolig resa. Det känns fortfarand­e lite overkligt det vi gjorde förra året. Jag är otroligt stolt, sade Falck till SVT.

Konkurrens­en var knivskarp, idel mästare gjorde upp om titeln. Samtliga kan på goda grunder sägas ha varit förtjänta av att få kliva upp på scenen i Avicii arena och hålla tacktal.

När juryn funderat klart gick pingispare­t före handbollsl­andslagets Europamäst­are och Os-guldmedalj­örerna i damstafett­laget i skidskytte och lag Edin i curling.

– Givetvis är det omöjligt att nämna alla som har hjälpt oss, men alla fysio, tränare och alla nära och kära – det är en enorm ära att få stå här i dag och vi vill tacka alla er så hemskt, hemskt mycket, sade Kristian Karlsson, som var tagen av stundens allvar.

Johan Röjler, Nils van der Poels tränare, utsågs till årets ledare.

I sitt tacktal drog han ned applåder när han riktade sig direkt till den dubble Os-guldvinnar­en: – Nils, jag älskar dig!

Linn Grants genombrott som golfare gav henne priset som årets nykomling.

– Gud, så sjukt, jag tror inte jag haft så här mycket puls på hela säsongen, sade Grant.

Och så tackade hon sin pappa och sin familj och där kom också tårarna.

Skidskytte­legendaren Magdalena Forsberg fick ta emot Idrottsaka­demiens hederspris av Anna Carin Zidek och Helena Ekholm och det till stående ovationer.

– Tack så hemskt mycket. Nu får ni sätta er, annars börjar jag gråta häruppe. Det är en enorm ära att få står här och ta emot applåderna och att få hederspris­et, sade Forsberg.

"Det känns fortfarand­e lite overkligt det vi gjorde förra året. Jag är otroligt stolt.

Mattias Falck

Hon tackade bland andra tränaren Wolfgang Pichler.

– Min tränare under sju år, säger Forsberg och hyllade Pichler för hans obeskrivli­ga engagemang, kunskap och nyfikenhet att hela tiden utveckla träningen.

– Danke, Wolfgang!

 ?? BILD: JESPER ZERMAN ?? Halmstadsp­elarna Kristian Karlsson och Mattias Falck drog längsta strået och fick pris som årets lag på Idrottsgal­an.
BILD: JESPER ZERMAN Halmstadsp­elarna Kristian Karlsson och Mattias Falck drog längsta strået och fick pris som årets lag på Idrottsgal­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden